L'1 d'agost començaran les obres de millora de l'accessibilitat a l'estació
S'instal•laran ascensors i escales mecàniques a les dues primeres andanes
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona (Albert Saludes)
Adif iniciarà el proper 1 d'agost els treballs per a la millora de l'accessibilitat en l'estació de Tarragona, que representen una inversió de 3.165.406,4 euros (IVA inclòs).

De forma prèvia a l'inici de les actuacions d'accessibilitat, es modificarà l'actual configuració de vies, mitjançant l’aixecament dels elements de superestructura de la via 4, amb la finalitat d'alliberar l'espai necessari per possibilitar l'ampliació de l'andana segona.

Aquest projecte té com a objectiu garantir la plena accessibilitat en els trànsits per l'interior de l'estació i augmentar els nivells de seguretat i confort de les instal•lacions per oferir un millor servei als clients del ferrocarril de la capital tarragonina.

Per garantir l'accessibilitat, s'instal•larà en les andanes principal i segona un ascensor i dues escales mecàniques per cada andana. Per a això, s'ampliarà l'andana segona en més de 4 m fins a aconseguir una amplària mitjana de 7,8 m i una longitud total de 370 m, respecte als 318 m actuals.

D'altra banda, es durà a terme el recrecido de l'altura de totes dues andanes fins als 68 cm respecte a la cota de carril per facilitar un accés més còmode i segur als diferents tipus de material mòbil que tenen parada en l'estació.

Els treballs de recrecido comprendran també la col•locació de nou paviment, que inclourà una franja de seguretat en la vora de les andanes i la instal•lació d'encaminaments i rajoles podotáctils per orientar a les persones amb discapacitat visual.

En les andanes també es col•locarà nova il•luminació que incorporarà criteris d'eficiència energètica, i es construirà una nova marquesina de 80 m de longitud en l'andana segona per garantir un major confort dels viatgers en cas d'inclemències meteorològiques.

D'altra banda, es durà a terme la rehabilitació de l'actual pas inferior amb la instal•lació de nou paviment, revestiment lateral i fals sostre d'alumini, així com il•luminat. De forma complementària, es realitzaran treballs d'adequació i dotació d'instal•lacions tècniques de sanejament o energia, entre unes altres, i s'instal•laran nous passos strail en el final de les andanes.

Adif ha planificat l'execució d'aquestes obres amb l'objectiu de compatibilitzar la seva execució amb el funcionament de les instal•lacions, minimitzant l'afectació als usuaris, establint itineraris alternatius en funció de les diferents fases d'obra.

El contracte ha estat adjudicat a la Unió Temporal d'empreses (UTE) formada per les empreses CLM Infraestructures i Serveis i Coymal, i les obres tenen un termini d'execució estimat d'11 mesos.

Fons europeus

Aquesta actuació està cofinançada pel Fons europeus, concretament pel Mecanisme “Connectar Europa” (CEF).
Redacció TT - 19/07/2016 - 13:57h
són uns...
20/07/2016
12:39
Ja veig que passen de la nova estació de tren de TGN. Seguirem amb l'estació merdeta i la façana ferroviària.
Toni
20/07/2016
10:21
Però no hi tindrem un tramvia aquí? Algú té punyetera idea de com queda el tema ferroviari a la ciutat? Cambrils ja ha demanat que desapregui la via del nucli si no es fa el tramvia. Acabo de veure una entrevista a l'alcalde de Lleida on acabava dient: "ara marxo que tinc una reunió sobre el Corredor Meditarrani que és un tema importantíssim" Ja ho té clar això el nostre ajuntament?
usuari
19/07/2016
21:14
Millor que no treguin pit.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.