El grup municipal del PSC demana a la resta de grups unanimitat per defensar el tren
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
El Grup Municipal del PSC a l’Ajuntament de Tarragona ha demanat a tots els grups municipals de l’Ajuntament unitat per tal de tenir una proposta conjunta en matèria ferroviària a la ciutat, i no renunciar als trens d’altes prestacions a l’estació urbana de la ciutat.

La Consellera Begoña Floria ha explicat avui que des de fa setmanes el govern de la ciutat està treballant conjuntament amb la resta de municipis del territori per tenir una proposta concreta i àmplia del futur del ferrocarril al Camp de Tarragona. Acompanyada pel Conseller de Territori, Josep Maria Milà, Floria ha dit que “el PSC no renunciarà a tenir una estació urbana de primer nivell connectada tant amb la línia de rodalies, com amb la mitja i llarga distància. A més tenint en compte que l’actual estació de la ciutat mou al voltant de 2.000.000 de passatgers l’any, front als 800.000 de l’estació del Camp, per on es volen passar ara els Euromeds i Talgo”.

Per aquest motiu la portaveu Floria ha anunciat que “demanarem a ERC que retiri la moció que ha presentat al proper plenari de l’Ajuntament, perquè renuncia a aquest tipus de trens, cosa que com a ciutat capital del territori no podem permetre”. I ha emplaçat a la resta de grups a actuar conjuntament per no perdre més oportunitats, no només a la ciutat, si no també al territori, com va passar amb l’aeroport de Reus.

Per la seva banda, el Conseller Milà ha explicat que ara per ara, les solucions passen per “mantenir la proposta provisional del tercer fil per al tràfic de mercaderies, mentre es condiciona la línia Reus-Roda com a solució definitiva per treure les mercaderies dels centres dels nuclis urbans”. Pel que fa als passatgers, Milà ha defensat “la creació d’un Bypass que ja estava projectat en el pla estratègic del Camp i que cal mantenir. A la vegada que, de forma paral•lela, es reclama un tren llançadora des de l’estació urbana fins a l’estació del Camp”.

Milà ha explicat per últim que aquesta proposta s’està consensuant a tot el territori en una taula on estan els municipis del Camp de Tarragona, i també la Generalitat de Catalunya, per així tenir una veu única de negociació.
Redacció TT - 09/03/2018 - 14:47h
bye, bye, trains
14/03/2018
11:38
Adéu trens, què lluny queden aquells dies en què anàvem a l'estació a esperar els nostres familiars que venien de tan lluny (ho dic pel temps que tardaven).
Avui dia ja no cal perquè els nous camins de ferro ja no passen per Tarragona, no han sabut acomodar un lloc per visitar-nos.
planificació
11/03/2018
22:12
De tota la vida que sento dir que a TGN cal fer una estació nova, que l'actual és un cul de sac. A més, l'estació de tren i d'autobusos han d'estar a tocar una amb l'altre.
PENA DAN
10/03/2018
19:09
LLEVAMOS MUCHOS AÑOS SIN MIRAR NADA PARA TARRAGONA, BALLESTEROS SIEMPRE PROMETIENDO, LA OPOSICIÓN DANDO RODEOS PERO NADA DE NADA. QUE PENA.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.