López Pita: 'El Corredor del Mediterrani ens aportarà tantes oportunitats que no el podem desaprofitar i cal potenciar-lo'
'El Camp de Tarragona és el nus ferroviari que presenta més complexitat d’Espanya'
  
Considerat el “pare” de l’alta velocitat a Europa, Andrés López Pita, Doctor Enginyer de Camins i Catedràtic de Ferrocarrils de la Universitat Politècnica de Catalunya ha pres part a una nova edició del cicle de jornades “Bon dia Tarragona”, que organitza la Corporació amb el suport d’Acesa-Aucat i Arrakis.

És autor de més de 250 publicacions, ha participat en la redacció de més de 25 llibres i en la seva intervenció ha parlat de "El Corredor del Mediterrani: reflexions sobre el tren".

López Pita ha assenyalat que el Corredor del Mediterrani és una oportunitat per connectar-nos tant amb passatgers com mercaderies amb Europa i que, d’entrada, sobte que aquesta via no hagi rebut més atenció pel que fa a inversions en infraestructures.

Així mateix, ha reconegut que el Camp de Tarragona és el nus ferroviari que presenta més complexitat d’Espanya i precisament per això ha demanat que davant les problemàtiques que pugui suscitar són els tècnics els qui primer han d’analitzar la situació i després els polítics, en base a aquestes consideracions, decidir.

Preguntat sobre les estacions de l’AVE al territori, López Pita ha dit que amb caràcter universal les estacions no han d’estar necessàriament al centre de la ciutat, sinó que aquesta ubicació ha de dependre, però, dels recorreguts que s’hi estableixin i de la seva funcionalitat.
Redacció TT - 22/05/2009 - 18:35h
Mariona
24/05/2009
17:29
Quin rompecabezas de linies i apeaderos,tenen progamat de fer. Quin gasto inutil i contaminacio,per al final. Tarragona per el TREN. Apeadero a Icomar. Apeadero a Terres Cavades. INUTILS.
Quina creu
23/05/2009
16:35
Joder Pita t'has lluit...i per dir aquesta peregrullada t'han apoquinat una pasta gansa, ja els hi val.
les estacions no han d’estar necessàriament al centre de la ciutat...Tarragona es llesta, i els tarragonis són molt llestos, i miri que encara no portem aquesta estació a Santes Creus...

Girona, LLeida i Barna, rucs integrals.
Tecla
23/05/2009
15:28
Sr.Pita no pita. Colla de VIVIDORS.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.