CiU acusa al govern municipal d’enganyar a la ciutadania amb la Façana Marítima
La coalició nacionalista denuncia el retard en l’estudi per alliberar la Façana del tren i que aquest no inclogui un by-pass per a que el TAV arribi al centre de Tarragona
  
El grup municipal de CiU, al voltant de l’adjudicació per part del Ministeri de Foment de l’estudi que ha de possibilitar alliberar la Façana Marítima del tren, ens ha fet arribar aquest comunicat:

Fa dos anys es va produir un frau electoral de magnitud quan per tal d’aconseguir vots s’enganyava a la ciutadania amb falses promeses. Una d’elles, i de les més gruixudes, va ser la del Sr. Ballesteros quan va prometre que en sis mesos desencallaria la Façana Marítima.

Posteriorment en el pacte de govern municipal PSC ERC es va reiterar aquest frau, quan un dels compromisos era que en el termini màxim de 6 mesos el Govern sistematitzaria la totalitat de la informació existent, garantint la viabilitat tècnica i financera de la proposta de façana marítima, i convocaria el conjunt de forces polítiques de la ciutat per acordar la proposta a plantejar davant els governs de la Generalitat i l’Estat. garantiria als acords i a la negociació la presència de l’oposició a Tarragona.

Ens van tornar a enganyar el 18-12-07 quan el Sr. Ballesteros va assegurar que l’Ajuntament tindria definit un avant-projecte amb la Generalitat de Catalunya i el Govern central a mitjans de gener de 2008 o abans.

Van trigar un any (24-04-08) a signar un conveni amb la Ministra de Foment Magdalena Álvarez. En aquest conveni es preveia que els treballs de l’estudi informatiu per decidir el pas del tren estarien llestos en un any i mig, és a dir octubre de 2009.

No és fins al de 06-03-09 que s’adjudica l’elaboració de l’estudi informatiu per decidir el traçat del ferrocarril. I es presenta amb bombo i plateret a la premsa. El pitjor de tot és que cada tramitació en aquest tema el govern municipal l’anuncia, almenys, dues vegades, perquè curiosament avui dos mesos després, tornen a anunciar l’adjudicació, és insòlit.

I ara l’estudi informatiu ja no ha d’estar per a l’octubre d’aquest any com havien assegurat, sinó que trigaran 24 mesos. Si comptem des d’avui fins d’aquí 24 mesos resulta que, curiositats de la vida, presentaran l’estudi el maig del 2011, quan hi hauran eleccions municipals.

La ciutat de Tarragona mereix saber que el govern municipal els enganya amb molt de fum i publicitat i tot el que fa és perdre el temps en temes cabdals de ciutat. I en aquest cas ho fa intencionadament, perquè al final haurem perdut 4 anys per tenir exactament el mateix que ja teníem. En resum, un frau als tarragonins.

Demanem finalment que aquest estudi incorpori el by-pass que la societat civil tarragonina reclama per a la ciutat.
Redacció TT - 29/05/2009 - 17:23h
Catala
02/06/2009
10:40
Aqui a Tarragona ja fa ayns,que tenim MALS politics, i aixi anem. Les normes dels trens,de tota la vida,son, les estacions al CENTRE DE LES CIUTATS.
Jon
02/06/2009
08:50
Magi, simplement el POUM va tenir les oficines durent anys al c/ Descalços, hi va anar qui va volguer, es van fer una agenda pel qui volen voler anar, jo mateix, pels blocs Avfgda. Andorra i els politics i tenien "ojeadores" en el PsC va ser en Castillo i la Cap de tot l'Urbanisme a Tarragona la sra. Teresa Milà, que tothom coneix el seu carnet. Els socislistes van trovar la "mina" del POUM, juts la nit anterior a les eleccions. Per cert el POUM es indicatiu, no obligatori i dona els trets per la ciutat a 30/40 anys vista.
Magi
01/06/2009
15:11
Perdoni, sr. jon, no acabo d'entendre que em vol dir de l'oficina del POUM. Però, el que tinc clar és que el PSC almenys va fer posible contradir un POUM destructiu i consensuar a CIU, per signar-ho. Encara que no hagin fet res més absolutament res més que prometre i sommiar...se'm planteja un problema a l'hora d'exercir el vot, i la solució es blanc, es a dir m'interesa el dret democratic però no vull participar amb una política inutil d'uns i d'altres.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.