0 comentaris
10:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Port col.loca el primer caixó del moll de Balears
  
El moll de Balears ja compta amb el primer caixó instal.lat. Aquesta primera operativa ha estat d’una complexitat major al ser el fonament inicial i no tindre cap referència prèvia. La col.locació ha estat possible després de comprovar que la fase anterior, la d’enrasat, estava finalitzada correctament.

L’operativa per a la col.locació d’aquest primer caixó ha durat de sis hores i mitja i ha estat d’una complexitat molt elevada. Aquesta primera instal.lació serà probablement la més lenta, ja que no té un altre caixó on sostenir-se.

Aquests fonaments de formigó es col.loquen a sobre del material de l’escullera de la base un cop la banqueta de fonamentació i la grava d’enrasat han estat verificades.

Un cop fabricats, els caixons queden atracats prop del moll de Catalunya mentre acabaven d'adquirir resistència i es col.loquen les mesures de seguretat pertinents per al moment de la seva instal.lació.

Una construcció que avança a bon ritme

La producció de caixons en el dic flotant “Mar del Aneto” ja ha agafat velocitat de creuer i ha completat la construcció del tercer caixó per al moll de Balears. La construcció de caixons ha superat el 25% a un ritme aproximat d’un caixó per setmana.

En total es fabricaran 11 caixons de 41,05 m d’eslora, 16,75 m de mànega i 21,30 m d’alt. El pes d'un caixó buit és de 7.288,80 tones, mentre que ple es calcula que serà de 33.440,65 tones.

Les obres de construcció del moll de Balears es troben en la quarta fase, d’un total de deu. Aquesta fase avança amb paral.lel amb algunes de les anteriors, com la mateixa fabricació de caixons i la col.locació de material des del gànguil provinent de la pedrera de Vallcarca.
Redacció TT - 18/08/2020 - 10:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.