Adif autoritza la connexió del Port amb tres vies a la seva terminal Port Centre
  
L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha autoritzat a l'Autoritat Portuària de Tarragona a connectar la seva terminal intermodal de la Ciutat del Transport Port Centre a Guadalajara-Marchamalo, situada en el corredor d’Henares, entre els termes municipals de Guadalajara i Marchamalo (Guadalajara), amb la via 2 de la línia 200 Madrid-Barcelona.

Aquesta terminal ja disposava prèviament d'una autorització de connexió a la Xarxa Ferroviària d'Interès General (RFIG), concretament a la via 1 d'aquesta mateixa línia.

La terminal intermodal disposarà, en una primera fase, de 3 vies, una d'apartat (electrificada) i dos de recepció/expedició, que permetran les operacions de trens d'una longitud de 750 metres, així com una via d'uns 100 metres per a estacionament de maquinària. En una segona fase podrien instal.lar-se tres vies més per operar trens de 750 metres.

Aquesta nova infraestructura es complementarà amb la terminal intermodal La Boella, ja construïda en el Port de Tarragona, permetent, així mateix, la seva connectivitat amb els principals ports de les façanes cantàbrica i mediterrània i afavorirà el creixement dels tràfics intermodales ferrocarril-carretera i marítims.

Quant a la comunicació per carretera, la futura terminal estarà connectada amb les principals vies (R-2, CM-101 i A-2, Itinerari Europeu I-90).

Finançament europeu

Aquesta actuació podrà ser cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del P. o. Plurirregional d'Espanya 2014-2020, Objectiu Temàtic 7: Transport sostenible.
Redacció TT - 19/11/2020 - 14:11h
no ho sabies?
19/11/2020
19:08
Per Tarragona passaven tots els trens.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.