Iniciada la restauració de les bigues en mal estat del Teatre Metropol
  
Fotografia: David Oliete
En els darrers dies ha començat la intervenció per arranjar les bigues en mal estat del Teatre Metropol, seguint el projecte tècnic d’ntervenció en l’embigat de fusta dels mòduls 5è i 6è del porxo del teatre que la conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona va encarregar a l’arquitecta Elisenda Rosàs.

L’execució del projecte l’està duent a terme l’empresa Alfi Biocons S.L. juntament amb Pau Arroyo, conservador-restaurador i redactor del projecte general d’actuació al Teatre Metropol. El cost total de la intervenció a les bigues és de 28.349,33 € i les obres tindran una durada de vuit setmanes.

El projecte d’intervenció està precedit d’un conjunt d’estudis tècnics sobre l’estat de conservació del teatre, tant a nivell estructural com decoratiu, que han aportat molta informació sobre la part conservada original del teatre i les seves transformacions al llarg del temps. Aquests estudis revelaven que un seguit de bigues de fusta originals, que formen part de les voltes del porxo de la planta baixa, es trobaven molt afectades per l’acció dels tèrmits. Es tracta de les bigues de fusta de la galeria que, d’una banda, són zona de pas i de l’altra, estan decorades amb treballs originals de Josep Maria Jujol, i que, per tant, requerien una actuació urgent i acurada.
Redacció TT - 04/01/2021 - 11:41h
molt tard
13/01/2021
14:37
Possiblement no s'hauria d'haver esperat tant.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.