El PSC 'content' per l'anunci de l'inici de les obres del 'Rambla Science'
  
El conseller del Grup Municipal Socialista, Francesc Roca, s’ha mostrat content per l’anunci de l’inici de les obres del ‘Rambla Science’ que començaran a finals d’aquest any, segons l’actual govern municipal. L’inici d’aquest projecte, és una bona notícia pels i les socialistes, ja que vam aconseguir l’últim any de mandat l’aprovació d’un projecte FEDER amb una dotació econòmica de 1.975.333,73 euros.

“Treballant col.laborativament la ciutat avança” i és per aquest motiu que els i les socialistes volen seguir agraint als diferents departaments de l’Ajuntament de Tarragona, a la Universitat Rovira i Virgili, a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica, a l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, a l'Institut Català d'Investigació Química, a l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i a les càtedres de la URV (la UNESCO d’Habitatge i la d’Universitat i Regió del Coneixement). “Totes aquestes institucions van fer possible aportar el seu coneixement per fer possible l’aprovació d’aquest projecte avalat pel Fons Europeu de Desenvolupament Local” afegeix Roca.

El projecte Rambla Science s’emmarca a l’article a l’article 27.1 Declaració Universal dels Drets Humans que preceptua que ‘Tota persona té dret a participar lliurement en la vida cultural de la comunitat, a gaudir de les arts i a beneficiar-se del progrés científic’. “La creació d’un espai dinàmic, viu i obert, en el qual la ciència, la tecnologia i la innovació resultin tangibles i el coneixement es pugui compartir a l’antiga seu del Banc d’Espanya possibilitarà que la ciutadania contribueixin en la creació i que comprenguin i gaudeixin del desenvolupament científic” afirma el conseller socialista.

Per a Roca, aquest projecte, ens permetrà també abordar un altre objectiu: dinamitzar el centre de la ciutat de Tarragona. I amplia que aquesta dinamització de ciutat a la qual es fa referència, és una oportunitat de situar Tarragona i la Catalunya Sud al mapa internacional de la comunicació de la ciència, la transferència científica, la cocreació amb la ciutadania i d’altres agents, la creativitat i el descobriment científics.

El PSC argumenta que el projecte del Banc d’Espanya es continuï anomenant ‘Rambla Science’ tal com recull la resolució PRE/1527/2019, de 4 de juny, publicada en el DOGC. També volen recordar que el projecte aprovat es planteja com un espai dinàmic, viu i obert, en el qual la ciència, la tecnologia i la innovació resulten tangibles i el coneixement es pugui compartir. Segons Roca, això és contradictori amb el concepte ‘Banc’, ja que té connotacions de quelcom ‘estàtic’. A més pel conseller socialista, la terminologia ‘Rambla Science’ ens alinea amb centres semblants arreu del món, com la Science Gallery de Dublin.
Redacció TT - 11/02/2021 - 12:15h
més idees
15/02/2021
13:46
A algú se li ha ocorregut muntar-hi un museu sobre el passat de Tarragona? Per exemple, un museu sobre la invasió napoleònica a Tarragona?
El lloc gaudeix d'una molt bona ubicació.
Tranquil·litat
14/02/2021
03:53
Us recordo que estem en època d’eleccions, quan el l’espècie políticus vividorus surt en manada a suplicar a la gent que els permetin seguir vivint com reis a costa de riure’s de la gent. No faran res. I gairebé millor, perquè això que volen fer és un nyap considerable. Imagino que s’havia de tenir contents als 4 de sempre en detriment d’un projecte amb dos dits de front.
bestieses
13/02/2021
11:03
Sí. A la plaça de toros li diuen Tarraco Arena. Com si l'arena que hi ha allí fos dels romans. Encara que això és cosa de la Dipu.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.