El Port enfila la fase final de la construcció del Moll de Balears
  
El Port de Tarragona enfila la fase final de la construcció del Moll de Balears amb la finalització del dragatge i el rebliment del moll amb el material dragat del fons marí que li proporciona una forma molt identificable i visible.

La draga Zheng He ha omplert l’interior del Moll de Balears amb 600.000 m3 de material del fons marí de la dàrsena de Cantàbria. Ara les tasques s’han traslladat a l’exterior del propi moll on maquinaria pesant s’encarrega de col.locar i aplanar tot el material. Paral.lelament també està en procés la col.locació de la biga de cantell. Des del mar l’embarcació Ardenza segueixen realitzant tasques auxiliars per la col•locació del material necessari en els dics sud i nord del propi moll.

Els propers passos en la construcció del Moll de Balears seran la col.locació bol.lards i defenses al mateix moment que es posen em marxa les pavimentacions en moll i esplanada. El Moll de Balears del Port de Tarragona ja té una forma molt identificable i visible i s’espera la seva posada en funcionament a mitjans d’aquest mateix any.

Sostenibilitat, peça clau en el nou Moll de Balears

El Port de Tarragona ha ideat aquest moll com un moll multipropòsit, d’aquesta manera podrà rebre diferents tipus de tràfics portuaris ara i en el futur. Actualment, la prioritat es destinar-lo a l’activitat creuerística i s’espera que entri en funcionament a mitjans d’aquest mateix any. La nova infraestructura tindrà una vida operativa molt llarga i el seu disseny -si s’escau- permetrà reconvertir el seu funcionament cap a serveis per a sòlids a granel i altres tipus de mercaderies.

Aquesta nova infraestructura augmentarà la capacitat per a rebre més visitants i en millors condicions, amb una línia d’atracada total de 700 metres, ja que, en 240 d'aquests 460 metres de llargada, es podrà atracar en ambdós costats i s’afegeix la zona del dic de Llevant. Amb tot s’ha arribat a doblar el nombre de creuers que podran atracar simultàniament i, també, acollir els creuers més grans del món.
Redacció TT - 15/02/2021 - 21:02h
la Farola del Moll.
19/02/2021
21:16
Per què no es trasllada l'antiga Farola al passeig de l'Escullera? La pobra farola la tenim oblidada i empresonada. Hi podríem anar a pescar i a berenar com abans.
Els pelacanyes ja no podem anar a prendre vent a la nostra Farola.
les Balears
19/02/2021
21:05
Podrem anar a Palma?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.