Bigas Grup, adjudicataria de les obres de construcció del carril bici educatiu
  
L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat les obres del carril bici educatiu, que ha d’unir la Plaça Imperial Tàrraco i el Campus Catalunya amb el Campus Sescelades, per un import de 544.975,48 euros IVA inclòs.

Les obres aniran a càrrec de l’empresa Bigas Grup SL. En 15 dies se signarà el contracte i, per tant, en un termini màxim d’un mes començarà construcció d’una obra que connectarà els 18 centres educatius i universitaris de Tarragona. Les obres acabaran a finals d’estiu, ja que l’execució dels treballs té una durada de quatre mesos.

L’objectiu és que tots els centres educatius estiguin units a través d’aquest carril. El carril bici s’allargarà fins a l'avinguda de Roma, a tocar del pont del Francolí.

“Fem una aposta decidida en favor de la bicicleta i els patins. I això requereix proveir una infraestructura en la qual ciclistes i patinadors puguin circular segurs, sense exposar-se a l’amenaça dels cotxes ni esdevenir ells mateixos una amenaça pels vianants. Per això és tan necessari aquest carril bici”, explica el conseller de Territori, Sostenibilitat i Mobilitat, Xavier Puig.

I afegeix: “De tots els itineraris previstos al Pla l’eix que va de Bonavista a St. Pere i St. Pau (passant pel centre) destaca per la seva importància estratègica. Ha de ser preferent perquè cobrirà millor que cap altra via la demanda potencial, unint zones de la ciutat on hi viuen 77.400 persones. I el que és més important: estarà a l’abast del col.lectiu més procliu a assumir nous hàbits de mobilitat sostenible, que és la gent jove. En definitiva, volem una mobilitat neta, eficient i saludable que contribueixi a descongestionar el centre, relligar la ciutat i reduir l’accidentalitat”.

L’anomenem itinerari educatiu perquè uneix 18 centres formatius a més de l’estació d’autobusos. Des del Complex Educatiu fins La Salle, passant pels instituts Martí i Franquès, Vidal i Barraquer, Tarragona i Compte de Rius, entre d’altres. De fet, aquest camí inclou la connexió entre els campus Catalunya i Sescelades, tant demandada per la comunitat universitària.
Redacció TT - 14/04/2021 - 16:19h
Antonio
14/04/2021
19:49
No dic que no s,hagi de fer aquesta obra però tenint en compte que la ciutat es cau a trossos i que hi ha coses importants per fer com l’illa corsini que hauria de ser prioritari, es posin ara a fer això.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.