0 comentaris
19:27
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El Senat aprova la moció perquè totes les estacions avisin per megafonia del pas dels trens sense aturada
La Comissió de Foment del Senat ha aprovat aquest dimarts per unanimitat la moció del senador per Tarragona d’ERC dins de l’Entesa Catalana de Progrés, Pere Muñoz, que insta el Govern espanyol a fixar un sistema d’avís per megafonia en aquelles estacions per on passin trens sense aturar-s’hi, de manera que amb prou antelació es pugui avisar els usuaris cada cop que vagi a passar un tren sense aturada. L’avís en qüestió consistiria simplement a demanar als usuaris extremar les mesures de seguretat i no creuar en cap cas les vies per la superfície malgrat que existeixin passos habilitats a tal efecte.

A més, el Senat ha aprovat ordenar en aquelles estacions que mantinguin personal, que el cap de l’estació o algú a tal efecte efectuï un avís visual des de l’andana de l’estació, complementari al de megafonia, amb prou antelació cada cop que un tren vagi a passar sense aturada. Finalment, el Senat sol•licita a l’Estat garantir la pluralitat lingüística a l’hora d’enregistrat l’avís, en aquells territoris que tenen dues llengües oficials.

La iniciativa, segons el senador Pere Muñoz, és un pas més en la política d’evitar atropellaments de tren. “L’avís de megafonia seria un element dissuassori més dels que ja existeixen a les estacions, com són cartells i la línia groga de seguretat pintada a les andanes de tren, però que no són prou convincents com lamentablement es pot comprovar amb cada nou cas d’atropellament”, ha explicat el senador.

“L’avís per megafonia pot incidir més en evitar l’efecte badoc per part dels usuaris i en alertar d’un efecte de succió del tren que no s’atura”, ha afegit Pere Muñoz.

El senador ha remarcat que “no volem que l’Administrador d’Infraestrcutures s’adormi en el llorer, perquè aplicar aquesta mesura en totes les estacions on no s’aturen alguns trens, que són la immensa majoria, es pot fer amb les partides genèriques dins d’Adif que estan aprovades en els Pressupostos Generals d’aquest 2009”, ha avisat Pere Muñoz. Alerta que “no serà admissible per ningú que, com altres vegades succeeix, les Corts espanyoles posi deures a l’Estat i aquest es faci el suec”.

“Tenint en compte l’actual nivell d’automatització del control del trànsit de trens, per a l’Adif no seria massa complicat automatitzar un senyal d’avís per megafonia, amb un missatge enllaunat, cada cop que un tren ha de passar per una estació sense aturada prevista”, indica el senador per Tarragona.

En l’anterior legislatura (2004-08), el senador d’ERC per Tarragona Lluís Aragonès ja havia presentat la mateixa moció, però la dissolució del Senat va evitar que es portés a votació.
Redacció TT - 16/06/2009 - 19:27h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.