L’Ajuntament de Tarragona acorda amb Adif una inversió de 17 Meur per l'actual estació de tren
Per l'Alcalde aquest acord no és imcompatible amb la construcció d'una nova estació a Tarragona
  
Fotografia tottarragona (Albert Saludes)
Fotografia tottarragona (Albert Saludes)
Fotografia tottarragona (Albert Saludes)
L’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el president d’Adif, Antonio González Marín, han acordat durant una reunió celebrada a Madrid, avançar en l’execució d’obres de millora d'aquesta estació.

Aquestes actuacions, que suposaran una inversió global superior a 17 milions d’euros, s’executaran en dues fases. La primera, les obres de la qual es licitaran durant aquest mes de setembre, consistirà en la remodelació de l’edifici de viatgers per a ampliar els espais destinats al client i millorar les seves prestacions. El projecte per a la realització de la segona fase, que es concursarà abans de finalitzar l’any, comprendrà la definició de les actuacions necessàries per a la millora de l’accessibilitat, mitjançant la instal•lació d’ascensors i escales mecàniques en el pas inferior entre andanes.

Ballesteros s’ha mostrat molt satisfet per aquest acord de millores tan reivindicades pel consistori tarragoní. L’Alcalde ha destacat el compromís d’Adif amb els ciutadans de Tarragona “per fer les instal•lacions ferroviàries accessibles i confortables per als tarragonins”. I ha afegit: “Aquesta important reforma contribuirà a oferir un servei amb majors índexs de qualitat i plenament adequat a les necessitats actuals que demanden els clients del ferrocarril”, l'alcalde ha afegit que aquesta inversió no compromet la construcció d'una futura estació central al centre de la ciutat ja que és "tracta de dos coses diferents".

Dues fases d'obres

Els treballs es desenvoluparan en dues fases, la primera de les quals consistirà en la remodelació de l’edifici de viatgers, que duplicarà la superfície destinada a us públic. Per això, es reordenaran els diferents locals comercials situats en el vestíbul i s’establiran tres zones diferenciades: un espai principal que unirà directament i sense barreres arquitectòniques la via pública amb l’andana 1; un espai destinat a sala d’espera i servei de taquilles, i un corredor de connexió dels locals amb el vestíbul principal que també permetrà l’espera dels viatgers. Els treballs es completaran amb la col•locació d’un nou mobiliari, paviment i il•luminació.

A l’ala nord de les instal•lacions, es construiran nous serveis públics adaptats per a persones de mobilitat reduïda, per integrar-los en l’edifici. Així mateix, es reconfiguraran els espais de venda de bitllets i les dependències dels operadors, i es crearà una nova sala d’atenció al client. En aquesta fase, també es renovaran els acabats i instal•lacions de la marquesina de l’andana 1 i s’instal•larà un fals sostre de llistons de fusta natural entre el vestíbul principal i l’esmentada marquesina.

Aquests primera fase té un pressupost aproximat de 2,3 milions d’euros i un termini d’execució estimat de 5 mesos. La previsió és licitar les obras durant el mes de setembre.

D’altra banda, Adif preveu licitar abans de finalitzar aquest any la redacció del projecte de la segona fase de les actuacions, que compta amb un pressupost estimat de 15 milions d’euros.

El projecte té com a objectiu definir les actuacions necessàries per augmentar les condicions d’accessibilitat a la zona d’andanes, facilitant el trànsit de persones de mobilitat reduïda. Entre altres treballs, destaca la modificació del pas inferior existent dotant-lo, a més d’escales fixes, d’escales mecàniques i ascensors, la nova configuració de les vies de l’estació, permetent ampliar l’amplada i longitud de les andanes. Així mateix, s’estudiarà la ubicació d’una passarel•la per a vianants d’ús urbà per a millorar la permeabilitat de les infraestructures ferroviàries per als ciutadans que transiten en l’entorn de l’estació. Aquesta inversió s’uneix a les actuacions executades en els darrers mesos i que han tingut un cost superior als 300.000 euros. Aquestes obres han consistit en la instal•lació de serveis automàtics, treballs de rehabilitació en l’estructura i les escales del pas inferior, la reposició del mur perimetral en l’àrea del Balcó del Mediterrani, la col•locació de noves lluminàries en les andanes, la millora del tancament exterior i l’adequació de les zones enjardinades.
Documentació addicional
Redacció TT - 13/09/2010 - 12:13h
UN CAMPEROL DE TARRAGONA
14/06/2012
22:51
I si no, al temps !!!

HHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH !!!!
CAMPEROL DE TARRAGONA
10/04/2012
13:33
Confirmat ... per l'any 2012 "NO ME VIENE NADA POR SEGUNDA FASE DE LA REFORMA DE LA ESTACIÓN DE TARRAGONA" ... Sr. Ballesteros ... la seva gestió davant d'ADIFF ha resultat "espectaculà" ...

En aquesta illa tan pobra
es que la van governant
tallen per allí on volen
i es queden sa mellor part;
i a Madrid fan festes grosses
amb lo que es va recaudant:
tot són cotxes i carrosses,
diputats i generals,
i es que neix pobre, que es morga
sense un dia de descans.
Francesc
15/09/2010
13:55
En Pucho està obsessionat amb Barcelona. Qui va aturar la remodelació de la façana litoral va ser l'administració central que contava fer negoci amb els habitatges que volia construir en els terrenys ferroviaris alliberats. És el que es va fer amb els terrenys militars de l'Av. de Catalunya. En el cas de la façana litoral la crisi de la construcció ha tirat per terra el muntatge.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.