El Pla de Transports de Viatgers contempla crear quatre nous serveis de Rodalies a Tarragona
Reus -Tarragona –Torredembarra -Sant Vicenç de Calders; Cambrils –Tarragona -Torredembarra; La Plana-Picamoixons-Reus-Tarragona, i Les Borges del Camp-Reus-Tarragona
  
El Govern ha aprovat avui el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012, que estableix els principals eixos d’actuació per millorar els serveis de transport públic interurbà de viatgers, tant ferroviaris com per carretera.

Pel que fa a l'oferta del servei del transport públic ferroviari, el Pla presenta una sèrie de propostes, tenint en compte la transferència efectiva de les competències sobre la regulació i gestió del transport ferroviari (Rodalies i Regionals) a la Generalitat, prevista durant el període de vigència d'aquest pla.

En aquest sentit, el Pla preveu les actuacions següents:

Nous serveis regionals d'altes prestacions: aprofitant la infraestructura de la nova línia d'alta velocitat, es connectaran els principals nuclis del territori amb serveis de tren directe o semidirecte amb velocitat comercial alta, de fins a 220 km/h, i freqüències de pas d'un servei en hora punta com a mínim. Actualment, Renfe Operadora ofereix connexions en alta velocitat entre Lleida, el Camp de Tarragona i Barcelona. El PTVC preveu crear en total 5 línies de tren d'altes prestacions per enllaçar Figueres, Girona, Barcelona, Vilafranca del Penedès, Tarragona, l'Aldea i Lleida, fins ara enllaçades per serveis convencionals de trens regionals. Aquest nous serveis en alta velocitat reduiran més de la meitat el temps del trajecte respecte d'ara.
Nous serveis de Rodalies a Girona, Lleida i Tarragona: es crearan noves línies per estructurar la mobilitat de les àrees metropolitanes de l'entorn de les capitals, aprofitant la infraestructura ferroviària existent. En el futur, es podran convertir en línies de tren-tram, d'acord amb les previsions del PITC.

Camp de Tarragona. Es crearan quatre línies diferents:

-Reus -Tarragona –Torredembarra -Sant Vicenç de Calders
-Cambrils –Tarragona -Torredembarra
-La Plana-Picamoixons-Reus-Tarragona
-Les Borges del Camp-Reus-Tarragona

D'acord amb les aportacions rebudes, el pla aprovat ara inclou estudiar la possibilitat de perllongar la línia La Plana-Picamoixons-Reus-Tarragona fins a Valls i Montblanc, i la línia Les Borges del Camp-Reus-Tarragona fins a Falset. Les noves línies de Rodalies de Tarragona oferiran 6 expedicions en hora punta i sentit entre Tarragona i Reus, 4 entre Torredembarra i Tarragona, i 2 en la resta de trams.

El Pla de Transports de Viatgers de Catalunya 2008-2012 ha estat objecte d’un ampli procés participatiu, on hi han intervingut prop de 120 agents implicats, entre administracions, ajuntaments, entitats i particulars. “Aquest ha estat un document molt participat, ha tingut unes 1.000 aportacions entre ens locals i altres institucions, ha passat tots els passos necessaris per ser aprovat a través dels diferents organismes, que han adreçat en conjunt gairebé un miler d’aportacions”, ha afirmat el conseller Nadal.

El nou Pla entén el transport públic com un servei social essencial que ha de garantir l’accessibilitat al conjunt del territori i millorar la cohesió social i territorial. En aquest sentit el Pla preveu un conjunt de mesures i actuacions per a la configuració d’un sistema nacional de transport públic que doni una cobertura integral a les necessitats de mobilitat dels ciutadans amb independència del mode de transport utilitzat. Segons Joaquim Nadal, el PTVC “és un document molt complet sobre el transport de viatgers que aborda dos modes de transport: comunicació per carretera amb sistema de transport col·lectiu, és a dir, amb bus, i la comunicació per xarxa ferroviària”.

El Pla preveu invertir un total de 840 milions d’euros per a la millora del transport públic per carretera en el període 2008-2012. D’aquests, 125 milions d’euros es destinaran a incrementar els serveis de transport per carretera, 167 milions, a l’extensió de la integració tarifària a tot el territori de Catalunya, 67 milions, a equipaments (estacions, pals de parada i marquesines) i 355 milions, a diverses actuacions de millora de la velocitat comercial dels serveis de transport per carretera, que inclouen la construcció de nous carrils bus-vao, entre els objectiu fixats pel Pla hi ha el d’incrementar un 30% l’oferta de serveis d’autobús, amb 24 noves comunicacions directes, 16 semidirectes i reforçar les línies existents.

A més, es preveu l’extensió de la integració tarifària al conjunt de Catalunya l’any 2012, així com afavorir la intermodalitat i la coordinació horària i funcional dels diferents modes de transport per reduir el temps d’espera en els transbordaments.
Redacció TT - 07/01/2009 - 16:36h
M A P
08/01/2009
13:45
Magnífica notícia. Fa massa anys que la zona necessitava servei ferroviari de rodalies.
Preguntes que queden enlaire: I.No es cita cap partida pressupostària (no n'hi ha?). II. Perquè no s'inclou una connexió ferroviària (intermodalitat) amb l'estació del Camp?
Raul
07/01/2009
23:50
fum fum i fum, entre altres coses preimer s'han d'aprobar les tranferències i pel mig hi ha més d'una elecció.
65366
07/01/2009
22:13
servei de rodalies a Tarragona, en quina estació?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.