Aquest mes s'engegarà una campanya per reivindicar l'estudi ambiental al Polígon Sud
  
Aquest dimarts a la tarda, al barri de Bonavista, prop d'una quarantena de persones es van aplegar a l'assemblea convocada per la CUP de Tarragona en col•laboració amb la CUP de la Canonja. Representants veïnals, així com entitats com la Plataforma Cel Net i La Canonja 3 també hi van ser presents.

L'assemblea va servir perquè els veïns i veïnes compartissin experiències viscudes sobre incidents a les químiques i, sobretot, molta indignació envers la sensació de vulnerabilitat generalitzada que es té. Concretament, en relació al núvol tòxic generat el passat dilluns arran de la fuita a l'empresa Nitricomax, la indignació es concentrava en el fet que es duen a terme molts simulacres però el dia que passa un incident gairebé no es rep informació.

La reclamació de més informació sobre el Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Tarragona (Plaseqta), l'elaboració d'un pla d'evacuació del Mercat de Bonavista, conèixer qui s'encarrega d'activar el protocol i qui de l'Ajuntament s'encarrega d'avisar la població van ser algunes de les reivindicacions que van generar consens. Però la reivindicació central, formulada per la CUP de Tarragona i la Plataforma Cel Net, va ser la necessitat de conèixer de primera mà quines són les emissions del Polígon Sud, per posteriorment, poder exigir que es compleixin els mínims de seguretat i respecte mediambiental.

Així doncs, l'assemblea veïnal va consensuar que al llarg del juny s'engegarà la campanya de sensibilització ambiental. Una campanya que, per cert, ja està dissenyada per la Plataforma Cel Net i tot un llistat d'entitats ecologistes del Camp de Tarragona. D'aquesta manera moviment veïnal, ecologista i polític volen anar de la mà per vetllar per la salut de la població que respira les emissions d'una indústria química que, a banda de beneficis econòmics, genera desconfiança i inseguretat.
Redacció TT - 03/06/2015 - 15:47h
a resposta
03/06/2015
23:13
L'Universitat de Reus i Voltans (URV)?
resposta
03/06/2015
20:45
L'URV.
pregunta
03/06/2015
19:31
Qui ha de fer l'estudi?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.