0 comentaris
11:20
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
L'Ajuntament adjudica a l'empresa MS Consultors l'estudi de la qualitat de l'aire
  
L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat a l’empresa MS Consultors, amb experiència en indústria química i processos de contractació pública, l’Estudi de la Qualitat de l’Aire. L’import d’adjudicació és de 11.650,00 € (sense IVA) i es realitzarà en dues fases. La primera consisteix en la redacció dels plecs que han de regir la contractació de l’estudi, la normativa existent i els coneixements dels experts en la matèria. La segona fase consisteix en l’assessorament i assistència durant el procés d’adjudicació del contracte, valorant les ofertes presentades i resolent dubtes tècnics que puguin sorgir durant el procés.

“Volem saber què respira la ciutat i quins efectes té sobre les persones. És una necessitat saber-ho i un compromís d’aquest Equip de Govern treballat amb la CUP, per aquest motiu treballem amb l’objectiu que a finals de juliol ja disposem d’un document que permeti iniciar la contractació de l’Estudi de la Qualitat de l’Aire”, remarca el conseller de Medi Ambient, Xavier Puig. “Un estudi d’aquestes característiques, durada i pressupost requereix un procés de contractació complexa i de coneixements tècnics molt específics en qualitat de l’aire”, afegeix el conseller Puig. Per aquest motiu el consistori tarragoní ha contractat una assistència tècnica per poder desenvolupar els aspectes tècnics i econòmics que han de definir les condicions en què s’ha de desenvolupar aquest estudi.

El Camp de Tarragona contempla un gran nombre d’activitats que potencialment poden afectar a la qualitat de l’aire que respiren els ciutadans del terme municipal de Tarragona. L’Ajuntament de Tarragona té la voluntat d’aprofundir en el coneixement dels possibles contaminants als quals poden estar exposats els veïns del municipi, més enllà del seguiment que es realitza a través de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica i de l’Observatori de Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona i seguint el camí que ja han iniciat altres ajuntaments del camp de Tarragona i les demandes d’entitats ciutadanes com la Plataforma Cel Net.

Per aquest motiu es vol dur a terme un estudi d’una durada aproximada de 4 anys que permeti analitzar i detectar les concentracions d’un ampli rang de compostos químics i contaminants atmosfèrics d’origen industrial, inclòs compostos orgànics volàtils com els hidrocarburs aromàtics i altres (benzè, 1-3 butadiè, acetaldehid, etc.). L’objectiu és analitzar els valors d’immissió d’aquests compostos en diferents punts del municipi, tant pel que fa a valors mitjans com a valors màxims puntuals. Aquest estudi ha de dur-se a terme per personal especialitzat i expert en la matèria ha de seguir les metodologies de presa de mostres i anàlisi contrastades establertes a la normativa o recomanacions dels estàndards internacionals. Per poder fer aquest estudi, l’Ajuntament invertirà de 200.000 € aquest primer any.
Redacció TT - 15/06/2021 - 11:20h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.