0 comentaris
16:57
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El temporal de pluges, vent i mala mar està afectant Catalunya de manera generalitzada
  
Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT pel temporal de pluges, vent i mala mar que ja està afectant Catalunya de manera generalitzada, i especialment al Tarragonès i Terres de l’Ebre.
Aquest front de pluges anirà acompanyat de ventades que al litoral i prelitoral poden superar els 70 km/h i en cotes altes de l’interior poden superar 90 km/h.

També hi haurà fort temporal marítim de Llevant que pot causar danys en el front marítim.

Davant d’aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat aconsella no aparcar el vehicle en zones inundables ni torrents secs, i no intentar travessar-hi ni a peu ni amb el vehicle perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Es demana també fer cas de la senyalització de prohibició del pas en aquelles vies, camins i zones inundades afectades per les pluges, per evitar incidències que es poden prevenir. No baixeu als baixos o garatges inundats, en cap cas.

Es demana a la ciutadania que en la mesura del possible avanci aquesta tarda i vespre el retorn en vehicle per evitar les hores en que el front serà més intens i que es limiti al màxim la mobilitat de matinada, evitant especialment els moviments per la xarxa secundària, on la proximitat de rieres i rius pot provocar la inundació de calçades. Demà pel matí, abans d’iniciar els desplaçaments a llocs de treball i escoles, cal consultar la situació meteorològica i la última actualització de l’estat de les vies a través del Servei Català de Trànsit.

Protecció Civil de la Generalitat ha demanat als ajuntaments que prenguin diverses mesures com la previsió d’evacuacions de les zones poblades situades en zones inundables si fos necessari. També se’ls ha demanat que en les zones on el front pot causar més afectacions procedeixin a la senyalització de punts inundables, així com al tancament dels accessos a zones properes a rius, rieres i passejos marítims, esculleres i punts on el temporal de mar pot fer més mal. Es preveuen onades que poden superar els 4m.

A més, demà dimecres a primera hora del matí es preveu una situació complicada a la carretera per l’acumulació d’aigua que es pot trobar a les carreteres. En cap cas travesseu zones inundades amb acumulacions d'aigua.

Pel que al risc de fort onatge, eviteu apropar-vos al front marítim i respecteu els tancaments d’accessos a les zones afectades.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:

Augmentar la distància de seguretat.

Reduir la velocitat.

En cas de patir aiguaplaning: no s'ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.

Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.

Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.

En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.

No travesseu zones inundades.

Incidències pel temporal

Durant el dia d’ahir, dimarts 23, la Guàrdia Urbana i Protecció Civil local van treballar en les diverses actuacions que es van haver de fer amb motiu de l’activació del Pla d’Alerta Inuncat per risc d’inundacions i que van dur a terme junt amb Bombers, Mossos d’Esquadra i altres organismes com Ematsa, Bonal, Sece, Creu Roja, AMT i PMET. Les actuacions van iniciar a mig matí i han continuat fins a les 4h de la matinada. Avui es manté l’estat d’alerta i per tant, els dispositius tornaran a activar-se.

A partir de l’activació de la fase d’alerta, es va informar preventivament del risc als elements vulnerables, grups crítics i organigrama municipal d’emergències i des de Protecció Civil es va preveure la senyalització i possible tancament de les zones inundables del municipi en col.laboració de diferents organismes.

Una de les accions més repetides va ser l’avís de tapes de clavegueram fora de lloc i embornals embossats que feien desbordar l’aigua als carrers. Això es va succeir principalment a la Part Baixa, plaça Prim amb Gasòmetre; Jaume I amb Reial i als barris de Sant Pere i Sant Pau i Icomar.

Al carrer Hernandez Sanahuja hi va haver la caiguda d’un tendal d’un terrat, que va fer caure part d’un arbre i d’altres arbres caiguts com a Ramon y Cajal i William Bryant . Tots aquests avisos van ser traslladats a Bombers. En aquest mateix carrer es va trencar part d’un semàfor, que va ser retirat i una espurna d’un cable elèctric al carrer Dotze, que va deixar sense llum un bloc de pisos. Per la tarda els carrers Apodaca, Montblanc, Vapor i Polígon Francolí es van quedar sense llum.

Talls de trànsit

A les 15:10h es va procedir al tall de la n-340 a l'alçada de Icomar per la gran quantitat d'aigua a la calçada que feia impossible transitar amb seguretat i a les 16h, amb motiu d’un embussament d’aigua davant de l’establiment Makro, també es va tallar la circulació a la Rambla de Ponent direcció N-340.

Més tard, la Via Augusta, a l’alçada de l’Arrabassada i el carrer Pere Martell amb Reial i Serrallo, així com els ponts d’accés al Carrefour de les Gavarres, també es van tancar al trànsit.

A les 20h només va quedar tallat l’accés a la Platja Arrabassada i els ponts del Carrefour de les Gavarres i la resta de vies es van reobrir al trànsit, tancament que s’ha mantingut fins avui a les 4h de la matinada.
Redacció TT - 23/11/2021 - 16:57h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.