0 comentaris
14:14
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El CSN reconeix que fins el 19 de juny s'han trobat 1087 partícules radioactives a fora de l'emplaçament de les CN d'Ascó
Fins el dia 9 d’abril del 2008 es van recollir 120 partícules. Posteriorment fins el da 19 de juny es van recollir 967, que fa un total de 1087 partícules radioactives trobades fora de l’emplaçament de les centrals nuclears d'Ascó.

Des del CSN es va respondre a la pregunta formulada pel Diputat del Grup Parlamentari del Congrés IU-ICV, Joan Herrera, sobre l’aparició de partícules radioactives fora de l’emplaçament de la Central Nuclear d’Ascó. Més concretament la pregunta de Joan Herrera era que quina era la caracterització de les 150 partícules detectades a partir del dia 14 de març del 2008, amb la indicació de la seva massa, composició isotòpica a data de la seva detecció així com activitat estimada a data de 29 de novembre del 2007, moment en que es va produir la seva emissió al medi ambient. En resposta el CSN ha dit que la composició isotòpica de les partícules recollides, segons el titular, corresponia a la següent: cobalt-60 un 65%, cobalt-58 un 15%, manganès-54 un 25%, crom-51 un 8% i en quantitats menors de ferro-59, niobi-95 i zirconi-95, tots ells isòtops procedents de productes corrosius activats.

La CSN també va respondre que l’activitat recollida fins el dia 19 de juny del 2008 correspon a una activitat de 278 MBq, referida a la data del 29 de novembre del 2007.

D'altra banda, durant les tres setmanes que duu parada Ascó I s'han localitzat una desena de partícules radioactives, procedents de la fuita nuclear de novembre, a les línies de vapor entre l'edifici de contenció i la turbina.

Tot i això, Ascó I tornarà a arrencar. El Consell de Seguretat Nuclear ha avaluat els resultats de la inspecció portada a terme la setmana passada a la central nuclear, més concretament, dilluns passat després d'haver desplaçat a Ascó un equip de cinc inspectors per a avaluar el fallit procés d'arrencada d'Ascó I al bloquejar-se una vàlvula de seguretat dos dies abans. El CSN ja ha verificat que els treballs efectuats durant la parada de la planta s'estaven realitzant amb un important grau d'avanç i de forma satisfactòria respecte al previst en el Pla d'Actuacions de la central.
Pili Domínguez - 02/07/2008 - 14:14h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.