La Casa Puig i Valls es sotmet a restauració i es convertirà en un centre d'interpretació de la natura
  
El Ple de l’Ajuntament, d'aquest dilluns, va aprovar inicialment el projecte bàsic i d’execució de restauració de la Casa Puig i Valls de la Quinta de Sant Rafael. Tot i que no ha estat fins aquest dimarts que la tinent d’alcalde de Medi Ambient, Carme Crespo, ha presentat el projecte, que forma part de la reestructuració de tot el Parc de la Ciutat, que es va engegar amb la legislatura, i del qual ja s’ha executat la restauració de l’antiga tanca modernista de la Quinta, s’ha fet la instal•lació d’una àrea d’esbarjo per gossos i s’ha realitzat un estudi per l’Àrea de Parcs i Jardins projectat.

“Donada la seva importància arquitectònica i pel fet que és un edifici catalogat, teníem clar que calia una restauració i una adequació de l’espai per convertir-lo, finalment en el centre d’interpretació de la natura de la ciutat”, ha assegurat Crespo.

L’objectiu principal d’aquest projecte, encarregat a l’arquitecte Miquel Orellana, és el de restaurar l’edifici modernista de la Quinta de Sant Rafael i adequar-lo per a nous usos com a equipament públic o bé com a Centre d’Educació Ambiental i d’interpretació del patrimoni natural de Tarragona.

D’altra banda, cal consolidar els elements originals conservats i restaurar la configuració autèntica dels espais modernistes de la planta baixa, que era la planta noble o principal de la casa.

En aquest estudi de restauració, s’ha primat la conservació i preservació de l’edifici al llarg del temps, per tal de perpetuar-ne el seu valor històric actual. “En cap moment, però, s’altera la distribució interior, i quan es fa, es segueixen els criteris de reversibilitat imperants en les teories de restauració actuals. Els nous elements arquitectònics, com són la zona de serveis i el lluernari, es projecten amb materials i sistemes contemporanis que no indueixen a confusió amb els elements arquitectònics originals, sempre cercant la integració” ha puntualitzat Carme Crespo.
Redacció TT - 22/03/2011 - 14:28h
nou llenguatge
23/03/2011
12:00
És sostenible o no és sostenible això?
Magi
23/03/2011
10:23
El temps verbal del futur és l'únic que van estudiar els polítics? És pensen que els votants som rucs?
JARTO
23/03/2011
08:49
Santa Madre de Dios, pero si esto es EXACTAMENTE lo que anunció Ballesteros hace 4 años !!!
4 años en blanco !
¿ Pep también vas a poner aquí la primera piedra ?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.