Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
Qui convida?


Sembla com si amb l’excusa de la crisi, tota una sèrie de sectors econòmics s’hagin posat a fer cua davant les finestretes de l’administració per tal d’aconseguir-ne alguna ajuda. Aquí, el que no corre vola.

Ara és la FECASARM, o sigui els empresaris de l’oci nocturn (dit en plata, les discoteques i locals de copes) els que exigeixen la creació d’una xarxa de transport públic nocturn, subvencions per a insonorització dels locals, ampliació de l’horari d’obertura i retallades d’impostos. Per demanar que no quedi.

Jo amb les retallades d’impostos estic per principi d’acord, sempre i quan siguin per a tots, no per a uns quants privilegiats o grups de pressió. I el mateix dic de la llibertat d’horaris, amb la condició que no es pertorbi el descans de ningú.

El que em sembla tenir molta barra és proposar que paguem entre tots els ciutadans la insonorització dels locals o l’ampliació del transport públic, amb la finalitat de que aquests senyors puguin fer més caixa. Què bonic! I dels seus beneficis, què en faran? Els repartiran també entre tots?

Bé, jo no gosaria demanar tant. Ni tan sols suggereixo que discoteques i pubs es facin càrrec dels problemes socials que genera l’alcohol, en forma d’accidents, malalties i absentisme laboral, car això és responsabilitat dels individus, els quals han de saber fer-ne un consum responsable, valgui la redundància.

Em conformo amb que el cost d’aquelles propostes no es carregui al compte de tots els demés, participin o no a la festa. I estic convençut de que hi ha fórmules de caràcter privat per les quals podrien posar-se en pràctica sense necessitat de que intervingui l’administració, és a dir, amb l’estalvi del peatge que representen la despesa burocràtica i la tradicional ineficàcia del sector públic. El que no veig acceptable és que als principals interessats els hi hagi de sortir de franc, com no sigui que traslladin tots els costos als consumidors d’oci nocturn i només a ells. No és la millor manera de guanyar clients, però estan en el seu dret de fer-ho.

O bé cadascú es paga el seu beure o bé hi convida la casa. Qualsevol altra possibilitat que involucri a tercers trobo que és passar-se de llestos, i prendre’ns a tots per ximples.

Veure enllaç de la notícia.
Carlos López Díaz - 13/03/2009 - 23:02h
El guardià de la muralla
17/03/2009
19:32
(continuo) Un cop més, dut per les seves humanes passions, se li han passat coses per alt. Avui, que en aquesta perversió del vulgus que hom anomena llengua catalana, “kafkià” significa també “opressiu, angoixant”. Òbviament, Vyshinski, o Cronos, com Vostè prefereixi, Vostè no va entendre el Sr. Artur. Deu ser que “kafkià” no existia en llatí. I miri per on trepitja, que quan toqui fer les paus el ariets com Vostè són els primers que queden a l’estacada.
El guardià de la muralla
17/03/2009
19:31
Vaja, veig que el succedaniet de fiscal Vyshinski que pastura per aquí continua deixant rastre de la seva saviesa. Instal•lat a l’Olimp de la seva formació presumptament clàssica, el nostre Vyshinski, com els seus col•legues de l’Olimp, no només pren una forma aproximadament humana, sinó que també participa de les passions i dels defectes humans. A saber, ser un ignorant amb ínfules d’intel•lectual. El nostre Vyshinski, que segurament deu haver llegit a Kafka, no sé si en alemany o en llatí, insisteix en desacreditar els columnistes d’aquest diari (segueixo).
Cronos
16/03/2009
17:06
Òbviament, Artur, vostè no va entendre Kafka
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.