Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
Una quartilla independentista


Un dissabte a la nit, em trobo a la bústia una quartilla de propaganda independentista amb el títol REPÚBLICA, que remet a un web d’Òmnium anomenat ElClauer.cat.

El text comença afirmant: “L’Estat espanyol ens tracta com a súbdits.” Què vol dir això? No tenim eleccions lliures els catalans des de fa quaranta anys? No elegim periòdicament els nostres representants a Madrid, a Barcelona i als ajuntaments? No tenim els mateixos drets que qualsevol ciutadà del territori espanyol?

Continuo citant el pamflet: “1) La monarquia és cara i no l’hem votat.” ¿Ignoren els autors d’aquesta afirmació que el pressupost de la Casa Real és de 7,8 milions d’euros, mentre que el de Presidència de la Generalitat és de 415 milions? Han oblidat potser que la Constitució espanyola de 1978, que estableix la monarquia parlamentària, la vàrem votar també els catalans?

2) L’autoritarisme d’arrels franquistes frena els nostres avenços socials.” ¿Se n’adonen aquests senyors que Franco va morir aviat farà quaranta anys? No tenen millors arguments? De quins avenços socials-que alguna mà negra ens impedeix tenir-ens parlen?

3) La corrupció ho embruta tot.” ¿Es refereixen al clan Pujol, als casos Palau, Pallerols, Pretòria, al famós “tres per cent”? No li fa cap vergonya al nacionalisme parlar de corrupció?

4) El centralisme ens empobreix.” ¿Consideren centralista un Estat on les despeses de les administracions autonòmiques representen un 40 % de la despesa pública total, molt superior als percentatges d’Alemanya o Suïssa? Què ens empobreix, la monarquia o un departament de Presidència de la Generalitat cinquanta vegades més car?

5) I a sobre se’ns impedeix votar en un referèndum com l’escocès!” El Regne Unit té les seves lleis, i Espanya també. Catalunya pot ser independent legalment, mitjançant una reforma constitucional que haurien de votar tots els espanyols, no solament els catalans. Però això és anatema per a l’independentisme. Qui està realment en contra de que votin tots el ciutadans?

La quartilla s’amenitza amb una vinyeta on un personatge amb la senyera s’adreça a un públic invisible dient “oigan...”, per rebre només un grapat d’insults, cosa que el duu a canviar la senyera per l’estelada. ¿Ens volen fer creure que la Generalitat, en les últimes dècades, no ha estat mai escoltada pels diferents governs centrals, que no ha obtingut nombroses concessions polítiques i econòmiques?

Per acabar, el pamflet es pregunta “Per què viurem millor en una repúlbica catalana?” i ell mateix es respon: “Perquè tindrem un Estat a favor, fet entre tots”. Comptaran amb els que no som independentistes, també? I afegeix que cal “començar de zero”. ¿Significa això que els gairebé quaranta anys de democràcia no valen per a res, que cal arrasar-ho tot, que tot l’aconseguit fins ara ho podem tirar a la paperera? Doncs mirin, jo m’estimo més tirar a la paperera aquesta quartilla plena a vessar d’ignorància i de grolleres mentides.
Documentació addicional
Carlos López Díaz - 27/07/2015 - 10:48h
Un milió??
05/08/2015
11:37
Ex-Independentista, vostè no ha estat mai un independentista i lo del mlilió, crec que és al revés, en poc temps, sons centes de mil o milions de persones que no erem independentistes, i ara ho som, no hi cap raó, ni económica, ni política ni cultural per no ser-ho, salvat aquella de : "pero soy español", pero resulta que moltísims: Som Catalans. I prou.
Sisquet
03/08/2015
13:07
La Generalitat no ha tingut cap concessió política i econòmica que no hagin tingut d'altres autonomies.
Però ha estat l'única que desprès d'aprovar un nou Estatut per 2/3 del Congrés i del Senat i votar-lo positivament pels ciutadans en les urnes d'un referèndum l'ha vist retallat des d'uns despatxos.
Aquest és el dret a votar dels ciutadans de Catalunya, quan no interessen els resultats s'adulteren i a callar.
Henar
28/07/2015
18:15
I a vostè no li donà vergonya?? els seus amics de partit PP i C's
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.