Jordi Salvat
Jordi Salvat
Apunts sobre el Fortí de la Reina


Sembla que ara sí, que el compte enrera de l'enderrocament del Restaurant del Fortí de la Reina ha començat. Les primeres tasques de desmuntatge s'han iniciat aquest passat dimarts. El procés sembla irreversible. No crec que arribi alguna altra ordre judicial just abans que entrin les màquines exigint una paralització d'aquests treballs perquè s'ha d'estudiar no sé quin coi de recurs. Seria massa hollywoodià. Tot i que a Tarragona passen coses molt pel•liculeres. Començaríem pel Pàrquing Jaume I...

Dinou anys de procés judicial!!! Són masses. Estem davant d'un exemple claríssim que la justícia del nostre país no va bé. Un restaurant construït de forma il•legal ha treballat una colla d'anys i els seus propietaris n'han fet un munt de calers aprofitant la lentitut exasperant del nostre tercer poder. L'Ajuntament ha col•laborat en aquest allargament del procés amb un entossudiment enlloc d'admetre un error. No ha pogut competir amb un altre entossudiment, el de la demandant, Rosa Elias. Almenys, amb l'inminent enderrocament, es demostra que la justícia és igual per a tots.

En els últims anys hi ha hagut un procés d'assumpció per la majoria de tarragonines i tarragonines que el Restaurant del Fortí de la Reina ha de ser enderrocat. Fa uns anys la majoria era la que defensava el seu manteniment, fent la vista grossa o buscant algun subterfugi legal. Fins i tot una plataforma ciutadana va recollir milers de signatures fa uns quants anys a favor del manteniment del restaurant. Ara segur que no en recollirien tantes. Una gran majoria de tarragonins hem anat a un o més banquets al Fortí i en guardem possiblement un bon record, però això no té res a veure amb la seva il•legalitat. El Restaurant és un gran equipament per a la ciutat però va néixer malament i la justícia, lentíssima, ho ha acabat admetent.

D'aquí a tres mesos o potser una mica més ja no quedarà res del restaurant i aquí començarà el gran repte de l'Ajuntament tarragoní: Evitar la degradació d'aquest espai històric. Pot quedar molt maco deixar una zona verda en aquesta magnífica ubicació però s'ha de vigilar que no es converteixi en -i perdoneu l'expressió- un cau de merda. Aquest és el gran repte de Ballesteros i la seva gran oportunitat d'esmenar l'error del qual ell en formava part aquell ja llunyà 1989. Es tancarà així el cercle.
Jordi Salvat - 05/12/2008 - 18:57h
Jordi Salvat
11/12/2008
22:04
Jo fa uns quants anys era dels que pensava que el Restaurant s'havia de mantenir però a mesura que et vas documentant i reflexiones una mica arribes a la conclusió que l'enderrocament dóna credibilitat al nostre sovint tronat sistema judicial. Per culpa dels planejaments urbanístics i de l'otorgament de llicències s'han fet veritables disbarats -sóc de Torredembarra i sé de que parlo- però tot era legal i no hi ha hagut possibilitat de marxa enrera sense arruinar les arques muicipals. Ara estem davant d'un cas oposat. Una construcció feta il·legalment i, que a més, ha servit per fer negoci. I, per a més inri, amb un procés judicial que ha costat una calerada a l'Ajuntament.
Roig
11/12/2008
21:06
Salvat, vostè es digna a contestar algun comentari o està per sobre del ben i del mal? És de ben nascuts el contestar-hi quan et fan una pregunta. Nomès és un comentari.
jo
11/12/2008
12:44
Salvat, saps que quan a convingut s'han fet totes les desguerres urbanísituqes que han convingut, i nomès aquesta vegada es tira a terra un equipament que la gent vol, que no molesta a ningú, al contrari a adecentat una zona, El que pasa es que a la premsa i al alguns lletrats com tú s'han possat en contra i no han mogut a la societat, com altres cops i clar el restaurant a terra, el lloc a la merda (al tiempo) i el ciutadans a pagar i el propietari a pendre vent, per tonto i fiar-se dels politics. Tots sabem que això ha estat un "cabezonada" d'un conegut personatge de Tarragona amb un gran pare que no haguès permès això, i d'una "justicia" que cada vegada la veig menys justa i més cega
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.