Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
La medalla d’or


L’Ajuntament de Tarragona, trenta-quatre anys després de mort Franco, li ha retirat a aquest la medalla d’or. Tot i que els socialistes ja varen governar el consistori durant la dècada dels vuitanta, i que després ho va fer l’alcalde d’un partit el líder del qual, Jordi Pujol, fou empresonat pel franquisme, sembla que fins ara pocs se n’havien adonat de que existia aquesta medalla. Però tampoc ens hauria de sorprendre massa, quan hi ha un jutge que recentment ha cregut necessari demanar el certificat de defunció del dictador. Ves a saber si encara era viu, com es sospita també de l’inoblidable Elvis, a qui testimonis de la màxima credibilitat han reconegut pels voltants de La Secuita.

Potser seria bo –m’atreveixo a proposar-ho– que algunes ànimes intrèpides obrissin la tomba d’El Valle de los Caídos i que li donessin d’una vegada un tret de gràcia al “generalísimo”, més que res per assegurar-nos de que no torna a aixecar-se. Ja comprenc que per fer això es necessita molt valor i sang freda, però no gaire més que els que han fet palès els nostres regidors (excepte quatre del PP), fotent-li la medalla al suposat difunt. És en moments com aquests en els quals es demostra de quina pasta està fet cadascú, i jo no tinc cap mena de dubte de que els nostres heroics representants locals són capaços d’oferir a la posteritat nous episodis de glòria. Tret, torno a recordar-ho, dels quatre del PP que seeeeempre han de donar la nota.
Carlos López Díaz - 09/07/2009 - 21:47h
Artur
12/07/2009
10:19
Posar i treure medalles no fa més que "marejar la perdiu" i tenir al personal entretingut. El que cal és que els governs actuïn, sigui quin sigui el seu àmbit. Estem cansats de "postures ideològiques" i teatralitzacions diverses.
M A P
10/07/2009
11:03
Que una petita ciutat de províncies donés una medalla al dictador, és un gest d'un servilisme tan miserable que només pot produir rebuig.

Muntar tota aquesta parafernàlia per a retirar-la, pot ser que resulti menys miserable, però és igual de provincià.
Carlos López
10/07/2009
08:49
Quina por Aznar, mira que si tornés i de nou reduís l'atur a la meitat... No vull ni pensar-ho.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.