Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
Immigració i llenguatge-escut


Les conseqüències de l’anterior política de “papers per a tots” que aplicà fins fa ben poc el govern socialista, les patim ara mateix, augmentades i agreujades per la crisi econòmica. Per una banda, mentre el dèficit de les administracions públiques continua disparant-se, ens trobem amb un elevat nombre d’estrangers fent cua a la sanitat pública, amb dret a l’educació gratuïta, i rebent en molts casos diferents tipus d’ajudes i prestacions. I per una altra banda, s’ha produït un innegable increment de la delinqüència, sobretot de robatoris amb força als domicilis, que en un percentatge considerable podem atribuïr a individus de determinats països de l’est, sense oblidar els d’origen extracomunitari.

Sé que pel sol fet d’exposar aquests fets, seré acusat de xenòfob i ultradretà. El filòsof Ferran Sáez Mateu s’ha referit a aquest llenguatge de la correcció política imperant, “que dóna la raó pel sol fet d’utilitzar-lo”, amb la feliç expressió de “llenguatge-escut”. Tant se val quins arguments o matisacions poguem emprar, qualsevol plantejament de determinats temes que es surti de les cantarelles rituals serà replicada automàticament amb les prou conegudes desqualificacions de l’ortodòxia progressista (“fatxa”, “neocon”, etc), ofegant-hi la més mínima proposta de debat racional.

Però és precisament l’existència d’aquesta mena de tabús ideològics la que permet a la veritable extrema dreta fer-se amb el seu espai. Quan els problemes s’amaguen sota l’estora, acostumen a podrir-se. I això només beneficia a determinats grups (penso per exemple en Plataforma per Catalunya, dirigida per un antic home de Blas Piñar) que poden disfressar el seu ideari antiliberal, centrant-se en aquelles qüestions que els polítics teòricament més respectables no volen tractar a fons, perquè la seva ambició no va més enllà d’anar cobrant els seus bons sous i les seves dietes, i qui dia passa, any empeny.

S’ha dit freqüentment que els immigrants agafen les feines que els d’aquí no volem fer, i hi ha molt de cert en aquesta afirmació. En la mesura que la immigració ve a cobrir una demanda de força de treball, és un símptoma de dinamisme econòmic, i tots tenim present l’exemple històric del Estats Units, un país engrandit per diferents onades migratòries. Però al mateix temps cal tenir en compte altres factors, que diferencien la situació actual d’experiències passades.

Primer, l’existència d’un Estat del Benestar de prestacions pràcticament universals, amb greus problemes de sostenibilitat, que la immigració descontrolada no fa més que exacerbar. Segon, una legislació penal espanyola de caràcter hipergarantista, que protegeix al delinqüent, en molts casos, més que a la víctima, circumstància que incentiva a organitzacions criminals d’arreu per a establir-se al nostre país. I tercer, la gran difusió d’una ideologia multiculturalista i relativista, que dificulta la integració dels nouvinguts (sobretot els de cultura islàmica) en el nostre sistema de valors (llibertat individual, igualtat de sexes, etc), degut al pànic que produeix ofendre els seus costums.

Una cosa és certa, en qualsevol cas, i és que no podem continuar defugint tots aquests temes, amagant-nos darrera d’aquell “llenguatge-escut” que només serveix a alguns per presumir de ser els més solidaris i progressistes, i per anar retardant indefinidament la recerca de solucions.
Carlos López Díaz - 20/07/2009 - 12:22h
Carles
24/07/2009
17:26
Exacto,Ballesteros y toda esta gente vaya a vivir unos dias a Campo Claro, San Salvador,etc.y entonces ya veriamos, cuando padecieran tener que oir como vienen a comprar droga a cualquier hora del dia o de la noche, como ponen musica y bailan y tocan las palmas a las tantas y a toda pindola, como vienen de robar de madrugada y sin esconderse suben los productos de los robos a las casas,no dejando a los vecinos descansar,o como no quieren pagar las cuotas de las comunidades,o como destrozan el mobiliario comunitario y las escaleras, buzones, cristaleras,puertas, paredes pintadas, etc.simplemente como consumen drogas en las calles a la vista de los niños.Pero si decimos algo somos RACISTAS
NOYAKKI MATURI
24/07/2009
14:01
Aquells que presumeixen de ser "els més solidaris i progressistes", són -habitualment- els que no han de patir-ne les seves conseqüències; viuen de la política (per tant, a un altre nivell), viuen en barris elitistes, no usen transport públic, probablement gaudeixen de protecció personal i sistemas anti robatori a casa, escola privilegiada o a l'estranger, etc., etc. i etc.
Spirit
22/07/2009
18:07
Jesus tiene usted toda la razón, todos vamos de buenas personas,pero realmente no queremos gente que venga a robar, gente que venga a escalar pisos y entren mientras dormimos,no queremos gente que no sabemos de que viven, pero no trabajan estan todo el dia en los bares y llevan cochazos, no queremos gente que no se adapte y entre ilegalmente,no queremos gente que no cotice a la Seguridad social y solo gaste el dinero de la gente que cotiza, no queremos ese tipo de gente, etc.y eso Sres no es ser xenofovo ni racista, eso es mirar por nuestros intereses,por nuestros derechos y por nuestro futuro y el de nuestro pais. pero señores hay que tenerlos bien puestos para poder decir eso publicamente
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.