Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
Les prioritats de l’alcalde


L’11 de setembre, l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros pronuncià un discurs dins del qual, a banda de la palla retòrica, digué dues o tres coses dignes de comentari. Només començar, potser involuntàriament, deixà paleses les prioritats de la major part de la classe política catalana, quan enumerà els principals temes del nou curs polític: L’Estatut, el finançament i la crisi econòmica. Per aquest ordre.

Sobre el primer, digué que la constitucionalitat de l’Estatut és qüestionada només per “les resistències atàviques dels sectors més reaccionaris i antiquats de l’Estat espanyol”. Això es suma a les manifestacions que estem sentint aquests dies, no solament de polítics catalans, sinó fins i tot de membres del govern de Madrid, en el sentit de que cap tribunal pot rebutjar el text legal d’un parlament.

Suposant que sigui així, jo em pregunto per a què ens cal un Tribunal Constitucional. Si, pel que sembla, el que acorda un parlament és constitucional per definició, no veig quin sentit té el vist i plau d’un tribunal, sobretot quan els seus membres han estat escollits pels partits polítics. No és que Montesquieu s’hagi mort, com digué Alfonso Guerra, és que la majoria de la gent, m’hi jugo alguna cosa, creu que és una marca de cava.

En quant al finançament, Ballesteros aprofita el context de crisi per a demanar que els ajuntaments es puguin endeutar més, tot lamentant que el tros de pastís dels impostos que els hi toca és massa esquifit. No resulta excessivament sorprenent que l’alcalde socialista tingui com a referent al president Rodríguez Zapatero, embarcat en una política ruïnosa de despesa, endeutament públic i pujades d’impostos. El que encara sí que em sorpren una mica (però tampoc penseu que massa) és la manca de pudor de gran part de la classe política que patim, a Madrid, Barcelona i Tarragona, capaç de demanar-nos als ciutadans un “petit” esforç extra... i alhora pretendre que ells puguin gastar i endeutar-se més!

Ah, en quant a la crisi econòmica, bé, aquí el senyor Ballesteros s’ha lluït, es nota que és el tema que de debò el preocupa. Diu que “quan s’acabi ens ha d’agafar preparats”, i que per això “cal que tinguem les idees clares del que som, del que volem ser i del que podem ser.” Ara, què cal fer per a sortir de la crisi, i quines misterioses “idees” són aquestes a les quals es refereix el nostre alcalde, això no ho especifica. Suposem que en un proper discurs aprofundirà en aquestes qüestions una mica més. Estem expectants.
Carlos López Díaz - 14/09/2009 - 11:28h
M A P
17/09/2009
15:18
La superdotada canícula ha despullat a molts dels brins d'enteniment que semblaven retenir.

L'estat de dret és escarnit per alguns que detenten els càrrecs institucionals teòricament obligats a mantenir-lo

S'organitzen bufonades a càrrec de l'erari públic amb pretensions redemptoristes

Enlloc d'encarar valentament l'amenaça de la crisi, s'enfatisen estratègies que inevitablement l'empitjoraran per bé que potser siguin electoralment profitoses.

Déu meu! que arribi aviat el fred!
Toni
16/09/2009
09:43
Las Prioridades del Alcalde Ballesteros son: Dejar a oscuras la ciudad, no acabar con la inseguridad, que la circulación sea cada vez peor, que haya más contaminación, tener engañados a los vecinos, ponerse una cadena de televisión para hacerse públicidad de partido, Y LA MÁS CONVINCENTE, NO REALIZAR NADA DE LO PROMETIDO EN LA CAMPAÑA ANTERIOR, Y DEFRAUDAR A LOS QUE LO VOTAMOS. Esas son las prioridades del Alcalde
el nen de les catximbes
15/09/2009
21:25
en que quedem? que ens hem de endeutar o no? o es nomes l'alcalde que es pot endeutar? nosaltres fent esfroços perque els politics se'ls gastin? aixo es el que diuen despesa social? socialista sera...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.