Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
Quan Zapatero va inventar la roda


Fa deu anys que José María Aznar va suprimir la “mili”.

Els socialistes tradicionalment no havien estat a favor d’aquesta mesura. Narcís Serra, quan era ministre de Defensa, digué que el servei militar obligatori era una “conquesta” de la Revolució Francesa.

Ara, no dubten apropiar-se del mèrit. En els actes de celebració del desè aniversari de la derogació, en lloc de convidar a Aznar o a Federico Trillo (ministre de Defensa aleshores) convidaren a Eduardo Serra, l’anterior cap del ministeri. Un home, per cert, molt proper a Felipe González, que l’establishment postfelipista li va imposar a Aznar en la primera legislatura, per tal que els papers del CESID no sortissin a la llum.

Amb aquest estil de memòria selectiva, Zapatero, parlant el mateix dia dels actes d’economia, digué al parlament que sota el seu mandat l’atur havia assolit el nivell més baix de tota la democràcia. Només va oblidar-se de precisar que això fou quan encara no feia ni tres anys que el PP li havia lliurat un país en ferm creixement i que d’ençà del 2007 l’atur no ha deixat d’augmentar, fins tornar a nivells semblants als del felipisme.

Un darrer exemple. Poc dies abans, en un reportatge de TVE es digué que la kale borroka al País Basc havia disminuït un 94 % en els últims 15 anys. El que no van assenyalar –petit detall– és que en temps d’Aznar, el 2003, ja s’havia reduït més del 86 %.

Zapatero i el seu govern, és evident, s’han pres seriosament el seu projecte orwellià de reescriure la història. Comencen explicant-nos que la Segona República fou un règim de conte de fades (i “oblidant” que el PSOE donà suport el 1934 a un cop d’Estat contra ella) i acabaran intentant fer-nos creure que Zapatero lluità contra el franquisme, donà el vot a les dones, creà la sanitat gratuïta, inventà internet aprofitant una tarda que tenia lliure –després de descobrir la penicil•lina– i abolí la “mili”.
Carlos López Díaz - 13/03/2011 - 14:14h
Gulag
19/03/2011
12:50
s'oblida de dir que també va descobrir el foc, salut
M A P
17/03/2011
16:47
La desaparició de la mili obligatòria va ser un contundent cop en contra la inserció social dels mascles ibèrics. Quins soparsdeduro podran explicar les generacions a venir sense aquest inesgotable tema?
Frankie
14/03/2011
20:33
A lo mejor la mili sería una buena solución para los jóvenes y jóvenas que no quieren ni-estudiar ni-trabajar. ¿No?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.