Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
N-240 Tarragona-Lleida, km 4


Sortint de Tarragona per la carretera N-240, direcció Lleida, km 4, a l’altura del barri de Sant Salvador, tot just passada la benzinera..., hi veureu a la vostra dreta una tanca publicitària sorprenent. No sé quants mesos porta allí, perquè no recordo el primer cop que la vaig veure.

No ens ven cap producte, no s’anuncia una empresa, administració, institució ni associació de cap tipus. No se’ns diu ni tan sols qui l’ha pagada. No hi ha cap imatge, només el text següent:

Porque todo hombre es como la hierba,
y toda la gloria del hombre como flor de la hierba,
la hierba se seca, y la flor se cae;
Mas la palabra de DIOS permanece para siempre.
(LA BIBLIA)


Es tracta, en efecte, d’un passatge de la Bíblia, concretament Pere I, 1, 24, que al seu torn cita uns versos d’Isaïes, 40, 6-8.

Segons l’editor de la Biblia de Jerusalén, el profeta Isaïes, a part d’un heroi nacional d’Israel, fou, per la originalitat de les seves imatges i la força del seu estil, un “poeta genial”.

El missatge de l’anunci pot ser compartit tant per cristians, jueus o musulmans com per totes les confessions monoteistes. I fins i tot per molts no creients que reconeixen en la Bíblia un dels fonaments cabdals de la cultura occidental.

No agradarà als laïcistes, ni als normalitzadors lingüístics, ni potser a la DGT, perquè pot distreure a algun conductor, amb tanta lletra.

Davant mateix hi ha una altra tanca, que només veuen els que van en sentit contrari. És un anunci molt diferent, d’un puticlub.

A mi m’agrada l’anunci (el de la Bíblia, vull dir). Seria interessant que hi haguessin més d’aquest estil, amb paraules extretes de la Bíblia, d’Homer, Cervantes, Shakespeare, Verdaguer o Josep Pla. Això sí, en zones urbanes, com aquest. La natura ja és per si mateixa un llibre.
Documentació addicional
Carlos López Díaz - 25/03/2011 - 07:34h
un o més
31/03/2011
15:15
Com és que hi ha diverses religions monoteistes? Si fos veritat només n'hi hauria de haver una.
un detall
30/03/2011
13:34
dons és més antiga la prostitució que la biblia... i la prostitució no ha portat cap guerra en el seu nom, cosa de que la biblia per desgràcia no pot presumir... que vol que li digui.. entre un cartell i l'altre....
T.F.
26/03/2011
11:01
A mí me parece una vergüenza, es una pancarta que en la actualidad es propia de protestantes, evangelistas y similares.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.