Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
El paradís dels criminals


Un home assassina a la seva dona i trasllada el cadàver a les vies del tren, per simular un suïcidi. Després, mata al seu propi fill, de manera que sembli un accident. Aquest home és jutjat i condemnat a 57 anys de presó. Però degut al seu “bon comportament”, als sis anys torna a sortir. Temps després, torna a matar a la seva nova parella, i també al seu cunyat, intentant fer creure que els dos han fugit junts.

Endevinalla: A quin país pot passar una cosa semblant? Bingo! L’heu encertat. Efectivament, això només pot passar a Espanya. L’assassí, detingut el 30 de març, és un veí d’Els Pallaresos, conegut a Tarragona, on tenia un bar.

Ara, una vegada més, veureu com els setciències de sempre diran que això fou degut a l’antic codi penal, i ens alliçonaran sobre els riscos de caure en la “demagògia” i voler canviar les lleis “en calent”. No faltaran els suposats experts que pretenen fer-nos creure que les lleis espanyoles són tan dures o més que les d’altres països del nostre entorn. La polèmica s’enfredarà ben aviat, fins que el proper episodi de la crònica negra torni a trasbalsar a l’opinió pública. I els legisladors seguiran fugint d’estudi.

Jo només sé que un fred assassí de la seva dona i del propi fill, després de sis anys, quedà en llibertat, i ara se l’acusa d’haver tornat a matar a dues persones. I em pregunto, amb un nou codi penal i el que vulgueu, quant temps trigarà a sortir lliure de nou. Potser aquest cop ja serà massa vell per fer mal a ningú. Però si en el seu moment se l’hagués condemnat a cadena perpètua, com a altres països tan civilitzats com el nostre, s’hagueren salvat dues vides humanes.

He dit “països tan civilitzats com el nostre”. He estat caritatiu. Són països clarament més civilitzats que el nostre, perquè no permeten que els assassins perillosos estiguin al carrer. Això només passa aquí, al paradís dels criminals.

___________________________________________________

Punts de referència:

http://www.elmundo.es/elmundo/2011/03/30/barcelona/1301496700.html


http://www.elpais.com/articulo/espana/Detenido/hombre/Tarragona/desaparicion/segunda/mujer/cunado/elpepuespcat/20110330elpepunac_25/TesCarlos López Díaz - 01/04/2011 - 17:06h
NOYAKKI MATURI
05/04/2011
18:10
Amb la pretesa intenció d'aplicar la reinserció s'estan fent veritables barbaritats, tant o més grosses que la pròpia falta comesa. Aquest cas, com per desgràcia tants d'altres, ho confirma.
I a sobre, més ben tractats que -posem per exemple-els nostres avis a una residència, després de tota la vida de treballar, cotitzar i complir les lleis. (?!)
Em pregunto molt sovint, perquè van desaparèixer els "treballs forçats"? Almenys, d'aquesta manera, purgaven les seves culpes i es pagaven la seva manutenció.
Actualment, les presons d'aquí s'han convertit en escola de dropos, reincidents i arrogants.
Massa freqüentment es comenta que els delinqüents, gaudeixen de més privilegis que la resta.
Facebook
04/04/2011
16:14
Me gusta.
Tens tota la raó, Carlos.
Per cert, vaig sentir a la ràdio que a la seva nova esposa ja li havia contractat una pòlissa d'assegurança de vida ben sucosa.
Artur
03/04/2011
18:43
Es parla de rehabilitació quan tractem de presons i la resposta als incompliments ficals són les sancins...
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.