Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
Volem més impostos!


12 de maig, manifestació a Tarragona, convocada per una recent creada “Plataforma ciutadana per la defensa dels drets públics”, integrada per diferents associacions de veïns, sindicats i altres organitzacions. Què demanen els convocants? Doncs, pot semblar increïble, però protesten bàsicament contra les retallades... fiscals! “No podem acceptar –diuen als fulls de propaganda– ni acceptarem resignadament les mesures que volen imposar-nos i volem demostrar el nostre rebuig a les retallades fiscals.” És a dir, estan contra les imposicions, però a favor dels impostos. Dues paraules que deriven del mateix verb, imposar.

Ens asseguren que “l’eliminació d’impostos (...) només beneficia els rics i buida el tresor públic”. El problema és que dins d’aquest imprecís concepte dels rics acabem entrant sempre vostè i jo, pot estar-ne ben segur. I sobretot, que és rotundament fals que tota retallada d’impostos disminueixi els ingressos fiscals. Aquests augmenten sense cap mena de dubte amb el creixement econòmic (més consum, més inversions, més cotitzacions a la Seguretat Social) i aquest, al seu torn, s’estimula relaxant la pressió fiscal, no intensificant-la.

Els nostres manifestants reclamen “màxima prioritat a les persones”. Però volen que algunes persones, pel delicte de treballar més, estar més qualificades, ser més productives o assumir més riscos, paguin més impostos. Reclamen “la salut i l’educació pública, gratuïta i de qualitat”. Això sona molt a allò de “bueno, bonito y barato”. És clar, jo també voldria guanyar el doble treballant la meitat d’hores, però primer cal plantejar-se si les coses són factibles, i si potser fins ara no hem estat vivint un miratge. Parlen d’“optimització dels recursos, millor gestió i més eficiència”. És a dir, defensen el mercat, però sense saber-ho. I reivindiquen una “fiscalitat progressiva, ambiental i solidària”. De nou, una contradicció, perquè la solidaritat és voluntària, i els impostos no. Però especialment m’inquieta la paraula “ambiental”. Traducció: Nous impostos i taxes, que pagaran les empreses, i per tant tots els consumidors. Vostè i jo.
Documentació addicional
Carlos López Díaz - 10/05/2011 - 12:56h
jordi
21/05/2011
14:01
La idea que les retallades fiscals milloren els ingressos fiscals ja fa anys que no se la creuen ni els que la van inventar(escola de Chicago). Fins i tot americans que no destaquen precissament per ser socialistes(Soros Buffet Gates Jobs) consideren les rebaixes fiscals contraproduents pel bon funcionament de l'economia.

PD. Dir-li a algú "quan siguis gran ho entendràs" és ofensiu, i a més a més denota una clara falta d'arguments.
Josep Maria
19/05/2011
01:45
"Me lo decía mi abuelito
me lo decía mi papá
me lo dijeron muchas veces
y lo olvidaba muchas más."

i, així com qui no vol la cosa, ja en tinc 54, m'he fet gran, i segueixo sense "entendre-ho"
jordi martí font
18/05/2011
15:06
quan siguis gran ho entendras? HOme, una mica cutre si que ets tinguis l'edat que tens. Aixo no es un tema d'edat sino de sensibilitat. I tu la tens a la planta dels peus, i encara poca
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.