Carlos López Díaz
Carlos López Díaz
Percepció i realitat


El cap polític de la Guàrdia Urbana, el senyor Castillo, ha assegurat que continuarà treballant per disminuir la “percepció” d’inseguretat ciutadana. Ingènuament, jo havia pensat que de les “percepcions” se n’ocupaven els responsables d’imatge del govern municipal, mentre que la policia era especialista en seguretat.

Quan els polítics parlen de “percepcions”, personalment em sento ofès. Perquè si els ciutadans percebem inseguretat, la primera obligació dels nostres representants és comprovar que efectivament hi ha un problema, no prendre’ns per histèrics que necessitem reeducació.

Quan s’han produït actes vandàlics organitzats com els dels últims mesos, que recorden a la kale borroka del País Basc, és molt inoportú, si més no, parlar de percepcions. Al ciutadà que un bon matí, quan es dirigeix a la seva feina, es troba amb el seu vehicle convertit en una ferralla carbonitzada, no li farà gaire gràcia que li diguin que això és només una percepció, un fenomen aïllat.

Ja n’hem tingut prou a Tarragona, en els darrers quatre anys, de política d’imatge i “autobombo”, que costa molts diners i no resol res, encara que potser sí que permet guanyar les eleccions amb una magra majoria simple. El que cal és una política de realitats, una política més humil, que tracti de solucionar els problemes i deixi que sigui la gent la que en valori els resultats. Una política, en definitiva, que serveixi als ciutadans, no que es serveixi d’ells.
Carlos López Díaz - 24/07/2011 - 10:10h
NOYAKKI MATURI
25/07/2011
17:12
Els polítics sempre "tècnics". El poble ja sabem prou com distingir una pedra d'una pedregada o quatre gotes d'un aiguat.
Com diu l'anterior comentari fet per "ara si.poquet a poquet", considero que haurien de ser més humils ells, els polítics. Aquest pretès halo amb el qual s'autocoronen els polítics quan obtenen un càrrec, els converteix en irreals i en isolidaris.
Seria tota una lliçó veure quin grau de percepció exterioritzaria el Sr. Castillo al descobrir que al seu barri han cremat uns cotxes, entre d'ells, el seu.
M'aventuro a pensar que no seria precisament la paraula "percepció", la que usaria per a denunciar el fet.
Be, aquesta és la meva "percepció", és clar.
ara si.poquet a poquet
25/07/2011
10:52
"El que cal és una política de realitats, una política més humil, que tracti de solucionar els problemes i deixi que sigui la gent la que en valori els resultats. Una política, en definitiva, que serveixi als ciutadans, no que es serveixi d’ells."
Benvingut a la reivindicació central de la que tractaven les mobilitzacions ciutadanes dels darrers mesos. veu com no cal fer olor de sobaquillo i opiacis per estar fart de determinades prepotències institucionals?a poc a poc. enhorabona.
Johnnie Walker
25/07/2011
08:25
Els vehicles cremats no són símptoma ni de neurosis ni de psicosis, són mostres de vandalisme. I si reben suport polític, són actes de terrorisme. Els que creuen que el món es canvia cremant autobusos haurien de passar una temporadeta al Gulag més llunyà.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.