L'accés a les grades de l'Amfiteatre seguirà tancat fins que no estigui garantida la seva seguretat
  
Fotografia d'arxiu de Tot Tarragona
Aquest matí s’ha reunit el Consell Assessor en matèria de Patrimoni Històric, a la sala dels Tarragonins Il.lustres, amb l’assistència de regidors i tècnics municipals, i representants de diferents entitats de la ciutat vinculades amb el patrimoni, com l’Arquebisbat de Tarragona, la Real Societat Arqueològica Tarraconense, el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya, la URV i l’ICAC.

A la comissió, presidida pel conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, s’ha donat compte de la darrera reunió del mes de desembre de 2019, amb la Generalitat de Catalunya i s’ha entregat a tots els presents, un informe tècnic de les principals actuacions previstes en matèria de patrimoni per a aquest 2020.

Pinedo ha apuntat “la voluntat d’aportar transparència en tot moment, clau d’aquest nou equip de govern”, així com també “d’escoltar totes les opinions i valorar-les”. També ha destacat la voluntat d’establir “un contacte més freqüent tant amb les entitats de la ciutat vinculades al patrimoni com amb la resta de grups polítics”. Aquesta voluntat es traslladarà amb una convocatòria trimestral de la comissió.

El conseller de Patrimoni ha detallat cadascun dels temes que s’han tractat a la reunió i principalment ha destacat la situació en la que es troba l’Amfiteatre romà. Segons Pinedo “l’accés a les grades de l’Amfiteatre seguirà tancat fins que no garanteixi al 100% la seguretat dels visitants”. El projecte està ara pendent de contractar. Aquest fet repercutirà en que “molt probablement no tindrem l’espai disponible per Tarraco Viva ni per l’estiu, però ja estem treballant en un espai alternatiu que no afectarà de cap manera les activitats previstes”.

Pel que fa al Pretori, el regidor ha explicat que estan en estudi les parets nord i oest, que són les que estan més malmeses, arran dels despreniments que hi va haver el 2019, que ara s’ha avaluat el seu estat de conservació i que, segons el resultat de l’estudi, s’intervindrà properament. Aquest és un projecte subvencionat, en part pel Ministerio de Cultura.

La graderia de Plaça dels Sedassos és un altre projecte que està damunt la taula. “Un cop l’Ajuntament pugui tornar a intervenir-hi, cal replantejar el futur d’aquest espai” que, segons s’ha convingut avui “serà a través d’un nou procés participatiu per tal de trobar una funcionalitat acordada a les escales i a la plaça”. Molt a prop trobem la barana de les Escales de l’Arboç que el regidor ha anunciat que “en breu es desmuntarà”, i així ho ha comunicat a la comissió.

Un altre dels projectes que s’ha tractat és el del Fòrum de la Colònia. En aquest sentit la conselleria de Patrimoni veu necessari tirar endavant amb la proposta que es va fer el 2015, que té per objectiu l’accessibilitat al recinte i la preservació dels béns allí conservats, així com una millor museïtzació de l’espai, que s’emmarcava dins una intervenció més ambiciosa que duia el nom d’Illa Corsini. Així mateix s’ha anunciat que es proposarà com a candidat a optar a les ajudes vinculades a l’1,5% Cultural del Ministerio, per a aquest 2020.

Pla Director de la Muralla
El desenvolupament de les actuacions contemplades en el pla director de la muralla, ha estat un altre dels temes principals de la trobada. Es preveu l’inici de les actuacions a la muralla “en els trams que es vegin més afectats”, principalment Baixada del Roser i Via de l’Imperi; amb una inversió total de 684.000 €, aportats a parts igual per Ajuntament i Generalitat, tal i com es va acordar a la reunió del mes de desembre de 2019, com un projecte a llarg termini.
Redacció TT - 12/02/2020 - 16:12h
una muralla de pedaços
12/02/2020
17:40
I del mostrari variat de la Muralla al Passeig de Sant Antoni, no diu ningú res?
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.