L'Ajuntament lidera un projecte d'escaneig làser i fotogrametria a diferents elements patrimonials
  
Des de fa unes setmanes l’Ajuntament de Tarragona està liderant un projecte amb diferents entitats d’escaneig làser i fotogrametria de diferents elements patrimonials. Aquestes dues tècniques son les més acurades a l’hora d’estudiar un monument, les seves patologies, dimensions o la seva situació exacta, a partir d’una tècnica que consta en fer fotografies molt precises de cada punt escanejat, per a finalment, poder-ho reproduir, gairebé amb exactitud, al plànol. L’Ajuntament està liderant, des de fa unes setmanes, aquesta tasca amb diversos organismes especialitzats de la ciutat, com l’IPHES; l’Escola d’Arquitectura de Reus (URV-ETSAR) i l’empresa Global, en coordinació amb l’Arquebisbat de Tarragona.

La setmana passada es va treballar en el tram de muralla entre Rambla Vella i Forti Negre que va fer la fundació de la URV i aquesta setmana s’ha estat treballant en el tram entre la Torre de l’Arquebisbe i el Seminari, que fa l'empresa Global. En el tram entre Rambla Vella i Fortí Negre es fa l'aixecament precisament perquè es el sector de muralla on s’aplicarà el programa pilot de manteniment de la Muralla, tal i com ja vam anunciar, de manera que tindrem una base cartogràfica excel.lent. Conjuntament amb l’IPHES també s’ha treballat a la Torre de Sant Simplici.
Redacció TT - 19/12/2020 - 23:52h
fantàstic
20/12/2020
13:44
Per què no també a ca l'Ardiaca?
Juanjo
20/12/2020
13:00
Ayer pasé por la entrada de la muralla que va al Rectorado y había un trozo de puerta ciclópea roto en el suelo. Me dio mucha pena. Supongo que alguien habrá avisado a quien corresponda.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.