L’Ajuntament de Tarragona, amb l’abstenció del PP, aprova iniciar l’expedient de tramitació per retirar la medalla d’or a Franco
Alejandro Fernández, portaveu del PP, ha protagonitzat el moment més tens del Plenari quan ha dit que “Lluis Companys va jugar un paper dubtós abans del franquisme”
  
Els quatre regidors del grup municipal del PP
En el Plenari celebrat aquest dimarts, l’Ajuntament de Tarragona ha acordat iniciar l’expedient administratiu per retirar la medalla d’or concedida a Franco per la ciutat de Tarragona l’any 1952. La moció, que per petició de l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha estat votada de forma nominal, s’ha aprovat per tots els grups municipals menys el PP, on els seus quatre regidors s’han abstingut.

La moció ha estat defensada pel portaveu d’ERC, Sergi de los Rios, qui ha dit que “per sentit democràtic i per dignitat no podem mantenir una medalla a un dictador”. Durant l’explicació de vot, el portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha protagonitzat un dels moments de més tensió quan ha dit que “Lluis Companys va jugar un paper dubtós abans del franquisme”. Cal afegir que en el transcurs del seu parlament també ha dit que quan al 2001 es va votar de forma secreta la retirada de la medalla, “la gent es sorprendria de saber qui va votar en contra”. Recordem que en el 2001, ERC va presentar la moció al Plenari i en votació secreta no es va aprovar ja que dues persones es van posicionar en contra i era necessària la unanimitat.

Tot i això, Fernández ha volgut deixar clar que, en aquest cas, només votaven l’inici de l’expedient administratiu.

La persona instructora d’aquest expedient serà la regidora republicana Rosa Rossell.


Per la seva part, la Joventut Socialista de les comarques tarragonines, a través del seu secretari, Alejandro Caballero, ha demanat als regidors del PP que no tractin de justificar, encara que sigui de manera indirecta, amb el seu vot a una dictadura que, objectivament, ha estat la més sagnant de la història de Tarragona, Catalunya i Espanya.
Documentació addicional
Pili Domínguez - 27/01/2009 - 18:07h
martivirgili
29/01/2009
19:27
A tots els progresites, es democratic el revisionisme? o te tot el tuf de staliniá.
Franco va esser un dictador i molts cop ferotge, pero ha exsitit i que em de fer esborrar les fotos, i els llibres, no fotem.
La Tarragona de la epoca li va donar una medalla, per a mi gens merescuda, i aixó per molt que la retirin no ho canvia ni deu, hi ha altres temes mes importants i per favor ja n´hi ha prou de la gracieta de tatxar de fatxes els que no pensen igual que tú.
pico y pala
28/01/2009
13:01
cuantos fachas hay en Tarragona. A pico y pala os tenia que haber puesto Franco en el valle de los Caidos , a lo mejor querias la medalla ahora.
Carlos López
28/01/2009
09:37
La història només la poden canviar els règims totalitaris. Si Tarragona li va donar la medalla d'or a Franco, això no es pot esborrar. El demés són xorrades. Què tal si esborrem també a Franco de les enciclopèdies, com feia Stalin amb Trotski? I que consti que estic en contra de tota dictadura, també la franquista.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.