Camp del Nàstic: «Han vingut moltes empreses interessades per la construcció»; «La constructora que vingui cobrarà directament de l’Ajuntament gràcies a la requalificació dels terrenys" (2)
L’Ajuntament farà una remodelació de l’Auditori del Camp de Mart
  
Esteu preparant alguna acció arquitectònica en el Camp de Mart?

Sí, nosaltres hem presentat al Fons Feder dos projectes, un que és la posada en marxa de la recuperació de l’Anella Verda i un altre és la recuperació del Camp de Mart, perquè inversions importants al Camp de Mart després de l’envelat no se n’ha fet cap més pràcticament des de la seva construcció. Llavors volem recuperar i dignificar tots els espais esglaonats que hi ha als costats, la part de sota i fins i tot estudiar la possibilitat de treure el “seto” lateral per guanyar algunes places més de platea on hi ha la gespa ja que ens han dit que la visual no es veuria afectada. Per tant, estem fent una reforma important i nosaltres ja hem presentat petició al Feder i si surt bé ens poden donar entre el 50 i el 75% de la inversió. I es portaria a terme al llarg del 2009.

Passem al tema del Nàstic. Tots els terrenys on ha d’anar el futur camp del Nàstic i la ciutat esportiva són avui per avui de titularitat municipal?

No. Hi ha una propietat que està en litigi al Tribunal d’Expropiació i un altre que estem a punt d’adquirir.

I pot ser un problema per a que es tirin endarrere les possibles constructores?

No, no, perquè el problema de les constructores era si anava directament a permuta els terrenys i com que ara no van, amb la nova fórmula que ens inventem per aquest any no hi ha problema, al contrari, han vingut moltes constructores importants a interessar-se per la construcció. L’escull més important que jo em vaig trobar era que no estava feta la modificació puntual del Pla General per permetre aquella instal•lació allà. Ara ja està feta i aprovada definitivament.

Pel que fa al finançament ja està clar com es farà?

Sí, ara estan acabant d’acabar el projecte, que sabeu que nosaltres vam comprar a PAI el projecte que ja estava fet, i l’està acabant l’arquitecte municipal Rogelio Jiménez. Des de l’àrea de contractació s’està fent un nou concurs a pagar directament per l’ajuntament i nosaltres serem qui farem a posteriori la operació de venda dels terrenys de l’actual Nàstic. Per tant la constructora que vingui cobrarà directament de l’ajuntament, i l’ajuntament i el club farem caixa per pagar això, directament de la requalificació.

I els terminis d’aquest projecte?

Jo he dit que vull posar la primera pedra enguany i la posarem. A partir de la primera pedra, 20 mesos en acabar que és el que ja es calculava en el seu moment.


En un altre ordre de coses, el POUM que va aprovar l’Ajuntament anirà a missa?

Anirà gairebé del tot a missa, potser hi haurà algun matisos però els grans trets del POUM estan treballats oficiosament perquè fins que no es fa l’aprovació provisional, Urbanisme de la Generalitat no es pronuncia, però ja està treballat amb la direcció general d’Urbanisme, amb els serveis territorials, amb els serveis tècnics de l’Ajuntament i a més a més, tinc una enorme tranquil•litat perquè aquesta vegada sí estan tots els informes fets tal i com demana la llei, l’informe econòmic i financer, l’informe de sostenibilitat, el de mobilitat i el social.

Quin termini hi ha?

Jo calculo que anant raonablement bé, a principis d’estiu podria estar feta l’aprovació provisional. De fet fins el dia d’avui, només hi ha presentades 26 al•legacions, davant de les 3.800 que vam tenir en la primera aprovació inicial, en fi, vol dir que el POUM s’ha ajustat bastant també al que vol la gent de la ciutat. Per tant jo crec que es produiria una aprovació inicial al voltant de principis d’estiu, juny juliol, i abans de final espero tenir el POUM aprovat, que seria un record de tramitació també.

Per què s’augmenta l’edificabilitat a Terres Cavades?

S’augmenta perquè s’augmenta a tota la ciutat i perquè volem treure més terrenys d’equipaments d’aquella zona. Jo vaig fer tres compromisos amb Terres Cavades abans de ser alcalde: el primer és que s’aprovaria per ampli consens polític i s’ha aprovat, i el segon és que l’urbanisme seria profundament diferent del que es va presentar. A Terres Cavades es va presentar un eixample equivalent a Pere Martell i tota aquella zona d’allà, un eixample més propi dels anys 70 que del segle XXI. Volem imputar en el Pla Parcial coses importants per la ciutat com per exemple, l’ampliació de cementiri, volem doblar la capacitat del cementiri per tenir resolt el tema pels propers 25 anys, també la recollida pneumàtica. Hi ha molt més habitatge social del que estava previst, que era un 10%, i a més a més volem treure espais d’equipaments per futurs creixements de la ciutat. Tot això, evidentment té un cost en forma de major densitat, que no és el mateix que major massificació.

La revisió del POUM també contempla la requalificació de l’ús del Fortí.

Contempla el que era una barbaritat, que era, que segons teníem el POUM antic, tu en els espais museístics no podies posar serveis. En molts llocs i en moltes ciutats s’estan posant hotels en recintes històrics perquè és la manera de garantir la seva conservació i preservació i que no vagi tot a càrrec de l’administració pública. És per això, per obrir les possibilitats de que això sigui el que sigui, jo crec que, i això és una consideració personal, que ja no hi haurà mai més un restaurant al Fortí. El Fortí pot ser un equipament cultural, social o un espai d’explicació del que va passar en aquell moment, etc. Del que es tracta és que en els recintes històrics es pugui donar un ús que mantingui el recinte i tingui un aprofitament.

Heu tingut contactes amb el propietari, el senyor Catà pel tema de l’enderroc?


No, només per demanar les claus per fer l’enderroc. Nosaltres fem l’enderroc, segons diu la sentència, de manera subsidiària, vol dir que li passarem el càrrec al propietari una vegada acabat l’enderroc i certificat.

Nosaltres tenim un posicionament clar i és que no hem d’indemnitzar ni un “duro” o un euro.
Pitu Tarrasa - 28/01/2009 - 18:44h
Magi
29/01/2009
09:42
No em sembla be construir un camp nou quan la ciutat te tantes mancances d'instalacions esportives a la ciutat o les que hi ha estan completament abandonades (inst. Sant Jordi) tot això del camp del Nàstic es per garantir vots... jo espero que no es faci, com tot el que promet Ballesteros... per exemple els pasos de peatons elevats a Vidal i Barraquer on deuen esperar la desgràcia per fer-ho, un ajuntament que funciona a l'estil de Sant Boi, es a dir ja es va dir de fer-ho i a quan passi la desgracia "mire usted"...
escèptic
28/01/2009
19:05
No em crec res de res.
vei del vei
28/01/2009
19:02
Qui, com i quant, fum fum i fum
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.