ICV-EUiA insta al govern de l’Estat que es pronunciï sobre si les declaracions de l’Arquebisbe perjudiquen la igualtat entre homes i dones
  
D’acord amb la diputada Hortènsia Grau i la regidora Arga Sentís, la diputada d’ICV-EUiA Laia Ortiz ha dut al Congrés un plec de preguntes parlamentàries perquè el govern, en la pròxima sessió de control, valori les polèmiques declaracions de l’arquebisbe de Tarragona. Concretament, ICV-EUiA voldria que el govern de l’Estat s’expliqués sobre aquests punts:

- Comparteix el Govern que aquest tipus de declaracions són homòfobes, masclistes i posen de manifest la intolerància de la jerarquia de l'Església Catòlica?

- Exigirà el Govern a l'arquebisbe de Tarragona una disculpa pública al col•lectiu de persones homosexuals i a les dones en general?

- Com valora el Govern la visió de l'arquebisbe de Tarragona en relació al paper de la dona en la societat i al comportament de les persones homosexuals?

- Creu que la visió de l'arquebisbe contribueix negativament a l'objectiu de les administracions públiques de treballar per aconseguir la igualtat entre homes i dones?

- Creu que aquestes afirmacions de l'arquebisbe contribueixen a l'estigmatització i discriminació social de les persones homosexuals?

- Com justifica el Govern que un Estat aconfessional financi públicament l'Església Catòlica?

- Davant les retallades pressupostàries en diferents àrees de govern, com argumenta el Govern que el finançament a l'Església Catòlica romangui intacte i sense veure’s afectat per les retallades?


Hortènsia Grau i Arga Sentís, d’altra banda, consideren que les declaracions de Jaume Pujol “són especialment nocives i preocupants, perquè venen d’una persona amb rellevància pública que pot influir en amplis sectors de la ciutadania. És en aquest context que resulta inconcebible que, en ple segle XXI, es continuï fent apologia del sexisme i la homofòbia, i es continuïn tractant delictes tan greus com la pederàstia com si fossin simples pecats”.
Redacció TT - 24/01/2012 - 17:23h
M A P
25/01/2012
15:17
Bravo, magnífic!
Ningú com les hereves del socialisme real per revifar una guerra de religió, activitat perpetrada amb incomparable mestratge per l'avantguarda de la classe obrera del SXX.
D'acord al de tanto monta...
25/01/2012
12:53
Val, que l'Estat no pagui a l'Església, ja em sembla bé, però que tampoc pagui, via subvencions, a qualsevol tipus d'associació amb la que jo no hi estigui d'acord. Desconec si existeix l'associació de seguidors del Real Madrid, però sí existeix i té subvenció, com a culé m'hi nego. Un altre punt és que no tinguis molt clar que vol dir Església. Església no és, exclusivament, el jerarca que fa declaracions fóra de to. Església també és el voluntari, o voluntària, de Càritas que també es finança amb els diners del concordat. Ja veuràs quina gràcia els hi farà al milió i mig de famílies sense ingressos que Càritas els hi tanqui les portes perquè no té diners !!! Que guay que és ser pijoprogre!
Al de tanto monta...
25/01/2012
12:14
si l’església no és l’estat que l’estat no pagui a l’església, ja sigui de maera transparent o per concordat, per tant s’ha de demanar explicacions a totes les administracions que el mantenen. I sí, jo també penso com ICV, que aquests senyors no han de viure del meu treball perquè ells no m’accepten tal i com sóc jo. Aquest home va parlar en tot moment com Arquebisbe de Tarragona, un arquebisbat al que se li paga des de l’Ajuntament tot tipus de festetes.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.