La CUP demana que els representants polítics de l’Ajuntament deixin d’assistir a actes religiosos durant les festes majors
  
Segueixen les reaccions al voltant de les recents declaracions de l’Arquebisbe de Tarragona a TV3.
En aquest sentit, la CUP de Tarragona ha emès aquest dijous el següent comunicat:

“Les declaracions de Jaume Pujol, Arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, sobre el paper de la dona i els homosexuals a la societat han despertat rebuig cap a la institució eclesiàstica en tots els sectors socials. La CUP s'hi ha volgut sumar com a organització que defensa la llibertat sexual i la lluita feminista, així com la laïcitat.

L'Ajuntament, en una nota publicada l'endemà, “lamentava” les paraules de l'arquebisbe i “recordava” que “declaracions com aquestes legitimen comportaments que tants esforços fem des de les administracions per eradicar situacions que poden afavorir relacions d’abusos de poder, rebuig i violència”. En aquest sentit, la Candidatura d'Unitat Popular de Tarragona exigeix al consistori “que actuï de manera conseqüent amb la imatge que pretenen donar i apliqui una sèrie de mesures contra la institució i el càrrec que representa algú que només crea conflictivitat”. Així, doncs, demanen que els representants polítics i les autoritats deixin d'assistir a actes religiosos durant les festes majors i, d'altra banda, promoguin polítiques socials contra la discriminació de la dona i de les lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals de la ciutat, unes polítiques que, manifesten, “no s'estan fent”.

Alhora, reclamen que sigui el mateix equip de govern qui declari, d'acord amb la mateixa nota, “persona non grata” a la ciutat a Jaume Pujol. I és que, segons comuniquen, les declaracions fetes “legitimen la violència masclista i la discriminació sexual que per desgràcia darrerament estem patint a Tarragona”. Per últim, recorden als i les ciutadanes que l'Església catòlica segueix sense contribuir com la resta en el pagament de l'IBI, en estar-ne exempta, i rep finançament estatal per un valor de tretze milions d'euros mensuals”.
Redacció TT - 26/01/2012 - 18:28h
no competència
30/01/2012
10:38
Jesucrist va morir a la creu per salvar-nos? Va morir perquè proclamava que era el rei dels jueus, i els grans sacerdots, que tenien poder, el van acusar de mentider. Mentir era penat a morir en una creu en aquella època, no com ara.
M A P
28/01/2012
14:32
incomprensible,
Li diré perquè Jesús te les mans clavades a la creu: per no fotre bofetades als imbècils!
incomprensible
28/01/2012
11:21
No he entès mai per qué el dia del pare és el dia dedicat a Sant Josep? Portem més de 2000 anys i encara no li han reconegut oficialment la paternitat. Sembla que se'n fotin dels pares.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.