Ballesteros recula i tira enrere la proposta de fer un bust de Mas
  
Fotografia d'arxiu
Després de la forta polèmica dels darrers dies sobre al decisió presa en l’últim plenari a proposta del PSC, i que va comptar amb el vot favorable del PP, de la realització d’un bust d’Artur Mas, amb un cost de 12.700 euros, per presidir el Saló de Plens. L’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha decidit rectificar aquesta decisió i ho anunciat mitjançant el seu facebook i twiter, on podem llegir:

“De vegades un s'equivoca amb la millor de les intencions. El tema del bust del president Mas no ha estat oportú malgrat sigui una tradició històrica. M'ho heu fet veure de forma majoritària. Tirem enrera la proposta”.

Josep F. Ballesteros ‏@pfballesteros
"De vegades un s'equivoca amb la millor de les intencions. El bust del president Mas no ha estat oportú malgrat sigui una tradició històrica".

Posteriorment, l'Ajuntament ens ha fet arribar aquesta nota oficial:

L'ajuntament replanteja la proposta de fer un bust del president
La ciutat de Tarragona, de llavor romana, té una llarga tradició escultòrica amb la qual honora els presidents de Catalunya, amb un bust que forma part del patrimoni cultural de la ciutat.

Mantenint aquest antic costum, es va reservar una partida de 12.000 euros per encarregar el bust del president, Artur Mas, ja que no fer-ho semblaria discriminatori pel que fa als seus antecessor: José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol, Josep Tarradellas, Lluís Companys i Francesc Macià.

Atès el debat que s’ha obert, l’Ajuntament de Tarragona, havent informat d’aquesta decisió a la Delegació de Govern de la Generalitat de Catalunya creu oportú posposar sine die el bust del president de la Generalitat, Artur Mas. I recorda que:

1. Ara no és el millor moment i que no s’entendria aquesta despesa en la situació econòmica actual.

2. El bust presidencial forma part de la tradició de l’Ajuntament tarragoní, que per la seva història ancestral té un protocol distingit i rellevant dins del Principat de Catalunya.

3. El pressupost del bust sortia del capítol d’inversions de material inventariable i no afectava a cap subvenció d’entitat cultural ni veïnal, així mateix no afectava a cap ajuda econòmica familiar.

“Tot i que la decisió es va prendre seguint una llarga tradició, entenem que ha estat poc oportú pel moments difícils en els quals vivim. Per tant, creiem que és millor rectificar i reconèixer que segurament hauria d’ hagut de fer una millor reflexió. Creiem que cal deixar aquesta inversió damunt de la taula”, ha dit la portaveu del Govern, Begoña Floria.

Per Floria, “un govern pot equivocar-se i, tot i que sigui amb la millor de les intencions. Però rectificar es de savis i és el que s’ha decidit fer”. La portaveu ha recalcat que l’Ajuntament farà arribar al president de la Generalitat, Artur Mas, les explicacions oportunes del perquè de moment no s’encarrega el bust que manté una llarga tradició dins de l’Ajuntament de Tarragona.

Per la seva part, la Generalitat també ha dit la seva, mitjançant aquest comunicat -que ha arribat després de l’anunci de Ballesteros al Facebook i abans del comunicat de l'Ajuntament-

"En relació a l'acord adoptat per l'Ajuntament de Tarragona, sobre la col•locació d'un bust del Molt Honorable President de la Generalitat per a presidir la sala de plens de la corporació, com ha estat tradició mantinguda pels diferents alcaldes democràtics, i davant de la polèmica interessada que ha suscitat el cas, des de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona, es volen fer les següents precisions:

a) Que la iniciativa sorgeix de l'Alcaldia de Tarragona, per la voluntat de mantenir una manera de fer que es manté en aquest municipi i que han seguit tots els alcaldes democràtics. Per tant, remarcar que en cap moment d'aquest procés ha existit cap intervenció per part de l'actual Presidència de la Generalitat.

b) Que donat el moment temporal en què l'Ajuntament de Tarragona ha decidit fer aquesta escultura, es comunica que no es troba cap inconvenient en el fet que l'Ajuntament posposi o revisi l'acord de mantenir la tradició municipal de col•locar al saló plenari un bust del President del país".
Redacció TT - 27/06/2012 - 10:04h
no són el que aparenten
28/06/2012
10:12
Encara que sembli que es barallen, realment el que fan és teatre, entre ells s'estimen molt.
SERRALLENC
28/06/2012
01:30
HAURIA FET MARXA ENRERA SI EL KARETO FOS DEL MONTILLA? EM TEMO K NO,
TT
27/06/2012
23:54
Toni, té tota la raó.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.