El PSC denuncia que les llistes d'espera per a operacions han augmentat un 25% a Tarragona
  
La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Núria Segú, ha denunciat aquest dijous que “amb el Govern de CiU les llistes d’espera a la regió sanitària del Camp de Tarragona s’han incrementat un 25% en menys de tres anys.”

En concret, i segons dades del mateix Departament, el nombre de persones en llistes d’espera a les comarques del Camp de Tarragona per a ser operades d’intervencions garantides ha passat de 4.824 pacients en el moment en què Artur Mas va ser investit president de la Generalitat a 6.036 persones, segons les darreres dades oficials corresponents al mes de juny de 2013. “O sigui, 1.212 persones més en llista d’espera per a intervencions quirúrgiques en garantia.”

“El més increïble és que el conseller de Salut, Boi Ruiz, vulgui vendre a la ciutadania que les llistes d’espera en realitat han baixat. Com és possible? Amb CiU s’ha retallat el pressupost destinat a Salut com mai i, al mateix temps, se’ns intenta convèncer que han baixat les llistes d’espera? Creurà el conseller que els ciutadans no tenim sentit comú?”

Núria Segú ha denunciat que el Departament de Salut intenta confondre la ciutadania i amagar l’increment real de les llistes d’espera que s’ha produït com a conseqüència de les retallades impulsades per CiU.

“Per exemple, les reduccions que s’han produït corresponen a intervencions relativament de menor complexitat com els galindons i les cataractes mentre que les que impliquen una major dificultat, com les pròtesis de genoll, augmenten el temps d’espera per passar pel quiròfan. Al Camp de Tarragona aquest temps d’espera per poder ser operat d’aquesta pròtesi ja supera els sis mesos.”

Així mateix, la diputada vallenca ha emplaçat al Govern a publicar les llistes d’espera de tots els 63 procediments quirúrgics existents a la sanitat pública catalana i no tan sols els 14 procediments garantits des de l’inici de les retallades.

Finalment, Núria Segú ha recordat les nombroses iniciatives del grup socialista per elaborar un pla de xoc de temps màxims garantits i aconseguir la reducció real de les llistes d’espera per a intervencions quirúrgiques. “Unes propostes que sempre s’han trobat amb el mur del silenci del Govern de CiU”, ha reblat la diputada del PSC.
Redacció TT - 24/10/2013 - 12:54h
jo
26/10/2013
22:12
Si els sociates no haguessiu estat tant maldestres, ni a Catalunya ni a l'Estat ara no esteriem com estem.
Xavi
25/10/2013
10:05
Que el senyor Boi Ruiz ens vulgui fer creure que alhora que tanquen quiròfans i plantes d’hospital disminueixen les llistes d’espera és un insult a la intel•ligència. Que aquest senyor ve de l’àmbit de les mútues privades és prou conegut. Que aquestes han augmentat en 110.000 clients a Catalunya des de l’inici de les retallades no és casualitat
Que els autors dels comentaris anteriors no es troben en una llista d’espera és evident.
ai, pobrets
24/10/2013
22:53
Inseguretat Social
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.