0 comentaris
20:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
El "bony" del pàrking de Jaume I el refinançarem durant 75 anys gràcies a un acord amb l'Institut Català de Finances
El cost del desmantellament del Fortí s'imputarà al propietari
  
Davant la vaga de transports quines mesures ha posat en marxa l’Ajuntament?

D’entrada dir que de moment a Tarragona no ha provocat incidents destacables, encara que cal apuntar que l’activitat portuària està bastant aturada. Des de l’Ajuntament per qüestió de competències, no podem fer gaire cosa, però si que hem previst que tots els serveis i efectius de trànsit estiguin coordinats i crear una comissió permanent en la que hi ha un responsable de la guàrdia urbana, la portaveu municipal, el responsable del mercat per si hi hagués un problema d’abastiment i el responsable d’urbanisme per qualsevol desperfecte en la via pública.

D’aquí a 6 dies, és a dir, el 16 de juny, es complirà un any de la seva pressa de possessió com Alcalde de Tarragona, com a professional de la docència, quina nota es posaria després d’aquest primer any?

Jo en qualsevol cas li posaré nota al equip de govern i aquesta seria un notable alt. A mi personalment, qui m’ha de jutjar o puntuar són els ciutadans.

Al llarg d’aquest any li hagués agradat fer alguna cosa que no ha pogut realitzar?


M’hagués agradat córrer més en alguns projectes però la maquinària municipal és lenta també el fet de parlar molt amb els ciutadans de diferents temes com el POUM relentitza el temps, però fa que els projectes i les decisions comptin amb més suport.

En el sentit contrari, es penedeix d’alguna de les coses que no ha fet o dit?


De l’única que m’enpenedeixo és d’haver posat data a determinades inauguracions que degut a la lentitud de la maquinaria municipal,no s’han complert. Però en els grans temes estic satisfet de com s’estan portant.

Dono pas a un d’aquests grans temes, el POUM. En algun moment ha pensat en retirar-ho i fer-ne un de nou?


Cada 15 dies em passa pel cap però fer-ne un de nou significaria estar uns 3 anys sense un instrument tan important com aquest. Per tant lamentablement no em puc permetre el luxe de tirar-ho enrere. Però per altra banda també ens hem volgut guanyar la confiança dels ciutadans i dels afectats deixant clar que nosaltres no treballem ni treballarem en benefici dels interessos d’algun o d’alguns i que per tant no tenim res que amagar i crec que hem aconseguit que els milers de ciutadans empipats ja no hi siguin o si hi són és en una xifra molt reduïda.

Passem al Fortí. Què pensa fer per no pagar d’indemnització als propietaris del restaurant?

Doncs el que estic fent, dir que no hem de pagar indemnitzacions, que no tenim responsabilitat de que hagi funcionat com ha funcionat, el que si tenim són arguments sòlids dels nostres equips jurídics per defensar això.

El desmantellament de la part afectable del Fortí costarà uns 700.000 euros, qui els pagarà?


Se’ls imputarà al propietari, ho farem nosaltres amb execució subsidiària però els imputarem al propietari.

I del Fortí passem a un altre tema polèmic, Terres Cavades, Sr. Alcalde pensa retirar la modificació puntual del pla general aprovat el 4 de maig del 2007?

Si, i a més a més de mutu acord amb els propietaris.

I pensa introduir alguna modificació?


Si, substancials, les que em vaig component per intentar un consens polític i fer un urbanisme nou, amb més zones verdes no descampats, amb més habitatge social, amb la mobilitat ben pensada i integrada i amb un polígon d’execució independent que permeti que els propietaris que estaven queixosos i que no volien aquest desenvolupament en puguin tenir un d’independent.

Pensa arribar fins al final d’aquest cas?

Si, i a més és un compromís electoral que tinc per escrit i que per suposat compliré.

Parking Jaume I, per què no ha creat la comissió d’investigació que demanava l’any 2006 quan era a l’oposició?


Jo li vaig demanar i l’Alcalde Nadal i em va respondre per escrit que era una comissió d’investigació que es tenia que fer a posteriori ja que el tema estava subiudice, jo respecto a aquest posicionament i primer hem prioritzat que funcioni,i que recordo, que representem 25,7 milions dels ciutadans ensorrats en aquell mausoleu.

Per tant, prioritzarem, com deia, que funcioni, i després crearem la comissió i demanarem responsabilitats polítiques, econòmiques i de gestió.

I responsabilitats judicials?

Si cal judicialment per suposat, perquè aquest “marrón” no me l’empasso jo, aquest “marrón” és del passat i per tant correspon als seus responsables. Per tant si la comissió d’investigació decideix que s’ha de portar algú al jutjat, ho farem

Encara que sigui l’ex-alcalde?

Qui sigui, perquè són, insisteixo, 25,7 milions d’euros dels 3,9 que havia de costar inicialment i això és una barbaritat.

Dos dels grans projectes que té plantejat l’Ajuntament són: els jocs del Mediterrani i la capitalitat cultural. Val la pena invertir tants diners en els mateixos, havent altres prioritats, i més quan pel que fa a la capitalitat cultural tot apunta que finalment serà Córdoba?


A nosaltres ens consta que seguim tenint moltes possibilitats per tant hi hem de creure i de tota manera l’important de la capital cultural i també dels jocs del Mediterrani, independentment que ho aconseguim, és que hem promocionat i estem promocionant la ciutat a tota Europa. Per altra banda pensi que Almería amb el jocs del Mediterrani va obtenir uns ingressos de 115 mil milions de pessetes a més amb la inversió hem de comptar amb les aportacions d’altres administracions i d’operadors privats.

I no seria més lògic aprofitar el que ja tenim, una ciutat preciosa amb un patrimoni únic que se ha de millorar i promocionar turísticament com cal?


Es que farem les dues coses i ambdues, els jocs i la capitalitat i la promoció turística estan lligades. Estem invertint i seguirem invertint en el nostre patrimoni perquè pensem que Tarragona és un producte turístic de primera qualitat, per això jo també estic abocat aconseguint un o dos hotels de cinc estrelles,el més aviat possible. S’ha de millorar també la qualitat dels càmpings i l’entorn natural, aquestes i altres qüestions es complementaran amb una gran terminal de creuers.

La remodelació de la façana marítima, el gran tema pendent de la ciutat, també ha de contribuir a aquesta posició, jo sempre he dit que no la veuré.

La veurà.

Quan estigui jubilat, d’aquí a deu anys?

No, abans de deus anys, segur, encara que amb això de les dates vull ser prudent perquè en aquest sentit s’ha enganyat molt.

Jo no vull enganyar a ningú, per tant no li diré que serà una realitat d’aquí a cinc o sis anys, però el que si li diré que per primera vegada hem començat seriosament, posant d’acord a les tres administracions implicades, amb un estudi que a més paga el Ministeri amb la particularitat de que els tècnics de les tres administracions s’han posat d’acord amb el seu traçat. Això ja no té marxa enrere.

I dels grans projecte passem a un tema molt més quotidià, concretament, i és un compromís seu, augmentar la presència de la guàrdia urbana a la ciutat.

Actualment tenim uns 300 guàrdies i jo em vaig comprometre i ho faré, d’augmentar aquest nombre en 100 agents més al llarg de la legislatura, de moment en aquest any ja tenim 50 agents més que s’estan formant a l’escola de policia de Mollet, 25 dels quals ja s’incorporaran aquest estiu. Això significarà que tindrem més policia al carrer, el que vol dir guàrdia urbana de barri, de proximitat, és l’esforç més gran que s’ha fet a la història de Tarragona en matèria de seguretat, per tant quan acabi la legislatura hi haurà presencia policial de la guàrdia urbana les 24 hores del dia a tota la ciutat i a tots els barris.

Estem parlant al llarg d’aquesta entrevista d’inversions, és a dir, de diners. Com està l’economia municipal de l’Ajuntament?

Complicada perquè he tingut una baixada d’ingressos important, amb l’impost de construccions, amb l’IAE, per tant estem en un moment delicat com la majoria d’ajuntaments. El que passa és que tenim sort perquè estem funcionant amb l’objectiu de dèficit 0, i els projectes importants i el dia a dia no es veuen afectats. Però s’ha de reconèixer que hi ha ingressos per sota del previst i també ens ha afectat la pujada d’interessos però ens estem movent molt, tots el regidors estan buscant subvencions sota les pedres i també estem aconseguint molts recursos que abans no s’aconseguien d’altres administracions. També ens estan ajudant des de l’Institut Català de Finances de la Generalitat. Ens estan ajudant molt a refinançar bonys, com el del pàrking Jaume I,que amb el cost de 25,7 milions d’euros, que finalment costarà, ja hem tancat un acord amb l’Institut, per finançar-los durant el temps de la concessió del pàrking, és a dir, a 75 anys, el que ens permetrà no escanyar-nos en el present, és allò de que “Dios aprieta pero no ahoga”.Que Dèu ens agafi confessats
.

Pitu Tarrasa
Documentació addicional
Pitu Tarrasa - 10/06/2008 - 20:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.