0 comentaris
20:00
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
'El problema del senyor Ballesteros és que s'agrada massa'
'El problema del senyor Ballesteros és que s'agrada massa' 'Qui vulgui buscar un enfrontament entre jo i el senyor Lluís Badía, s'equivoca i no ho aconseguirà'
  
Què en pensa de l’afer Mallol?

Primer que res que doni la cara el Sr. Mallol, en quant a les declaracions del Sr. Ballesteros li diria que critiqui el que faig jo, com a cap de l’oposició, igual que jo critico el que fa ell com Alcalde. Pel que fa a conceptes morals, el Sr. Ballesteros no ho té clar ja que la moral és individual i no col·lectiva, en el cas del Sr. Mallol de l’únic que en soc responsable és de no haver-lo portat a les llistes. D’altra banda m’agradaria que el Sr. Alcalde expliqués públicament quins mèrits tècnics té el Sr. Mallol per ocupar el càrrec de cap de recursos pedagògics de Sirusa, si ha estat deu anys a la mancomunitat ha estat com a polític, en definitiva si ha complert el compromís amb ERC de no donar-li cap càrrec de confiança, ha buscat d’aquesta manera la forma de recompensar al Sr. Mallol.

*Aquí trobareu més informació sobre el tema:

El cas Mallol obre una escletxa al Govern de l’Ajuntament de Tarragona
Agustí Mallol torna a ser motiu de polèmica
L’Alcalde Ballesteros diu a Tottarragona.cat que si pot perillar el pacte amb ERC abans renunciaria al nomenament d’Agustí Mallol


Creu que aquest tema pot obrir una crisi de govern a l’Ajuntament?


No, ja que a ERC li agrada massa el poder, dirà, com ja ha dit, quatre coses per acontentar als militants i aquí s’acaba la història.

Deixem aquest assumpte i passem a altres qüestions. És dur estar a la oposició després d’estar molts anys al poder?


Si, evidentment és més dur que estar al poder principalment perquè tens menys informació, el que no et permet prendre determinades iniciatives, i si per altra banda t’agrada el servei públic, i així entenc jo la política, tens el problema de que no pots fer coses, no pots solucionar problemes, no pots afrontar reptes, per tant és molt diferent.

L’eròtica del poder existeix?


Jo, frustracions personals com d’altres quan deixen el càrrec, la veritat és que no tinc cap, a més de ser de les poques persones que ha deixat algun càrrec per voluntat pròpia com el de President de la Diputació.

Pensa que la pèrdua de l’alcaldia de Tarragona es deu a la última etapa de l’ex-alcalde Nadal?


Sempre he dit el mateix, el màxim responsable dels resultats electorals sóc jo. Una persona ha d’assumir les seves responsabilitats. Per altra banda dir que per a mi el mandat del Sr. Nadal va ser molt positiu per a la ciutat de Tarragona, segurament el que no vam saber fer va ser el relleu, sobretot per el que va succeir en aquell moment amb la nostra relació amb Unió, però aquí jo també tinc part de responsabilitat. Però insisteixo per a mi l’etapa Nadal, en general ha estat molt positiva, i per a mi ha estat el millor alcalde del segle XX. Bé, vull dir fins ara, ha sigut el que ha sabut interpretar millor a la ciutat.

El POUM és un “exemple” del que comenta?


Pel que fa al POUM, crec que ens va fallar, i ho dic en plural ja que les feines són col·lectives, va fallar la capacitat d’informació i de diàleg. Està clar, o almenys així ho crec jo, que hi ha gent que viu en edificis que no són propis del segle XXI i que per tant es mereixen millors condicions, el que passa és que això no es pot fer sense convèncer a la gent que això és bo per ells, per tant s’ha de saber explicar molt bé. També cal dir que en la època d’eleccions hi ha qui va “vendre” aquesta historia com un seguit d’expropiacions, que la gent es quedaria sense pis, etc, etc, quan aquestes operacions es poden fer canviant un pis vell per un de nou. I davant la crítica de que es va fer i aprovar massa ràpid, jo li diria que el Pla portava molt de temps elaborant-se i que qui governa ho fa fins a l’últim dia. I per altra banda a la ciutat hi falta sòl i el Pla per tant és necessari. Un dels problemes que té el Sr. Ballesteros és que no pot construir els 900 habitatges als que es va comprometre.

Ja que parla de l’actual alcalde i d’un problema que té plantejat, quin altre en destacaria?


Que s’agrada massa i en aquesta vida a un li paguen no per agradar-se tant, sinó per fer coses i avui per avui bàsicament l’únic que ha fet l’Ajuntament de Tarragona és asfaltar la Rambla i ha passat un any, per tant no valen excuses, no es pot donar la culpa de tot als que estaven abans, i jo convido a la gent a que analitzi el que ha passat en aquest any, a mi em sembla molt bé que fem consells assessors, fem senadors, que entretinguin a la canalla, tot això em sembla perfecte, però què està fent l’Ajuntament en aquests temps difícils que encara duraran com a mínim dos anys més?, quines inversions ha fet? Tan difícil és entendre’s amb el “gobierno amigo” per a que ens donin el Banc d’Espanya, que total són quatre papers? On estan les assignatures pendents de fa un any? Doncs hi segueixen estant.

Encara segueixen estant moltes qüestions per a resoldre i que després de molts anys en que ha hagut diferents governs de coalició o de suport entre CIU, PP i PSC-PSOE a l’Ajuntament, a la Generalitat i fins i tot a Madrid i no s’ha aprofitat aquesta cojuntura, en benefici de la ciutat.

El que succeeix és que l’última legislatura va ser molt difícil per a nosaltres ja que en qüestions com per exemple la façana marítima, i d’altres, l’únic que hi va haver, van ser paraules, ja que el que realment interessava era “fotre” a l’equip de govern. Per què no ens van deixar el Banc d’Espanya? Doncs perquè no interessava que s’arreglessin coses, el que és patètic és que ara sent tots amics no es faci res. En definitiva en aquella època a Tarragona ni aigua.

I del passat passem al futur, dos dels grans projectes de l’actual equip de govern, els Jocs del Mediterrani i la Capitalitat Cultural, compten amb el suport de CIU, no creu que abans hi ha altres prioritats? i més quan l’Ajuntament està passant per dificultats econòmiques importants?

D’entrada no crec amb el model barceloní de créixer a base d’exposicions universals, jocs olímpics, etc, tot i això també dir que d’aquests dos projectes, l’Ajuntament s’està abocant amb els Jocs del Mediterrani deixant bastant de banda la Capitalitat Cultural, deu ser que a la Sra. Rossell no li fan massa cas. Tot i això, crec que per a Tarragona és una bona oportunitat, però a diferencia de Barcelona, no a nivell urbanístic, sinó com a factor que contribueixi a fomentar la il·lusió col·lectiva i aprofitar la ben entesa per aconseguir infraestructures esportives, que són necessàries, per tant nosaltres seguirem donant el nostres suport, fins per exemple que es demostri que es fa un mal ús d’aquest tema. Crec que els projectes han de tenir un bon fi i fer-se bé, a més vull recordar que els primers contactes per realitzar els jocs els va fer Raül Font.

Aquests dies a Tottarragona.cat estem recordant que l’afer de Terres Cavades continua als jutjats, què en pensa?


Crec que quan les coses estan als jutjats, s’ha de ser molt respectuós, per tant que segueixin el seu curs, i finalment la justícia posarà a cadascú al seu lloc. Ara voldria recordar que aquesta expansió urbanística que ve del Pla General de l’any 1985, com area de creixent lògica de la ciutat de Tarragona i que en aquest Ajuntament tothom hi va votar a favor. Una altra qüestió és que si un regidor en va treure algun profit, jo estic convençut que no i per últim recordar que a la Roca del Vallès va succeir quelcom molt semblant amb un resultat molt diferent, degut a l’actuació del conseller Joaquim Nadal. Ens consta que darrerament al Parlament de Catalunya hi ha hagut alguna discussió en el sentit de que un càrrec públic tracti de diferent manera dos casos iguals, això per a mi i ho dic en to condicional, pot tenir una lectura de codi penal.

Canviem de tema però ja que parlo amb una persona que ha estat President de la Diputació i Tinent d’Alcalde, m’agradaria conèixer la seva opinió sobre un cas que trobo lamentable, l’abandó des de fa moltíssims anys de la Savinosa.

Jo crec que fa temps s’hauria d’haver tingut que prendre una decisió de tirar a terra els edificis, ara no podem oblidar que l’indret és de la Diputació i per tant és una propietat col·lectiva. De totes maneres en aquest tema, la Diputació necessita la complicitat de l’Ajuntament i últimament el Sr. Ballesteros ha dit que per a ell no és un tema prioritari. De totes maneres, el que està clar és que és una assignatura pendent.

Des de que va perdre les eleccions, dins del seu propi partit i de la coalició es senten veus, incrementades darrerament suggerint i demanant un recanvi per a vostè.

Jo crec que són moviments pre-congressuals, recordeu que aquest cap de setmana hi ha el Congrés de CDC. Jo en el que m’he de centrar és en fer la feina que tinc que fer els propers tres anys i després estic segur que el meu partit, com ha fet fins ara, de manera sabia decidirà qui ha de ser el cap de llista. Jo estic disposat a ser-ho o a no ser-ho, ha d’anar a les eleccions la persona que estigui en millor disposició de fer un bon paper i de guanyar-les i jo crec que dins de tres anys seré jo aquesta persona, ara, tampoc seré l’últim que m’assabentaré si no sóc jo, pero tornant a la seva pregunta, avui per avui, crec que es tracta tans sols, d’una rumorologia interessada.

Churchill deia que els adversaris estaven a la banca de davant i els enemics assentats a la seva banca, pensa el mateix?

Sí, això és veritat, perquè els adversaris polítics són persones que ho saps que ho són, el pitjor que hi ha en aquesta vida és la foscor, la petita traïdoria i els interessos mesquins. I dels que tens al davant saps quins són els seus interessos, el que sobta és que hi hagi “personatges” i “personajillos” que es mouen, en el teu entorn per interessos personals,a l final cadascú troba, en el pecat la seva peniténcia.

El diumenge el Diari de Tarragona llençava un rumor sobre una estratègia concreta que s’estava movent per “destronar-lo”.


És un rumor que l’únic que pretén és crear un enfrontament entre jo i Lluís Badía, que som personas que tenim molt bona relació i que la seguirem tenint, el que ho ha provat s’equivoca molt, i les corretges de transmissió del que ho ha instigat, també s’equivocaran.

El que ha llençat el rumor és del seu partit?

Sí, i no entraré en més detalls però com diu aquell, busca el beneficiari no el delicte. Però li diré que em coneixen molt poc els que pensen que a mi aquestes coses em faran canviar de criteri i del que jo tinc pensat fer, el que pensi que amb això m'influenciarà, s’equivoca moltíssim, jo estic en política perquè tinc un determinat pensament i m’agrada posar els interessos del meu pais per davant de tot i jo estic en política, com li deia abans, per una vocació de servei. Per a mi el meu partit encara segueix sent més important que jo, hi ha qui no entén aquesta manera de pensar, ja que per a ell no ho ha estat mai i no creu, que hi hagi algú que pugui tenir aquestes conviccions.

Per anar acabant, com valora l’actual situació política catalana?


Penso, que un Govern ha de tenir cos i ànima i ha de transmetre il·lusió i el problema és que tenim un govern de funcionaris sense ànima, per tant, per tenir una autonomia endreçada, per aquest viatge, no calien “tantas alforjas” ni eleccions, per tenir funcionaris que fan el que els hi pertoca, el que fa falta son idees i reptes de país, de societat, damunt de la taula. El que està fent la Generalitat amb la seva política de “manguito” és destrempar als ciutadans, ja està prou desacreditada la política, perquè a sobre tinguem la grisor més absoluta i això provoca que cada cop l’índex d’abstenció sigui més alt, per altre part, existeix l’ interès de que no hi hagi ideologia política.

Per últim, com es presenta el Congrés de CDC d’aquest proper cap de setmana?

Espero que sigui un Congrés que assenti les bases d’aquesta recuperació d’il·lusió, sobretot de cara a unes eleccions catalanes que n’estic convençut que s’avançaran i de forma relativament propera, i en les que CIU tindrà novament un paper decisiu en la política catalana amb un escenari molt diferent de l’actual.
Documentació addicional
Pitu Tarrasa - 10/07/2008 - 20:00h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.