El consistori dóna un pas més per la transformació de l’antiga Rectoria en un hotel de cinc estrelles
D’altra banda, el Plenari d’aquest dimarts aprovarà el Pla especial per “salvar” Marina Port Tarraco
  
Aquest dilluns el govern municipal ha anunciat que en el Plenari que es celebrarà dimarts, s’aprovarà el conveni urbanístic de col•laboració entre l’Ajuntament i l’empresa Promociones Arbe S.L., que té com objectiu la rehabilitació integral de casa de l’Ardiaca (antiga Rectoria), al Pla de la Seu, per implantar-hi un hotel de cinc estrelles que tindrà entre 40 i 50 habitacions.

El tinent d’alcalde de Territori, Xavier Tarrés, ha explicat que el conveni preveu la redacció i presentació a tràmit d’un Pla de Millora Urbana, que anirà acompanyat de l’avanç projecte de les obres a executar i alhora l’agrupació de les finques cadastrals per aconseguir finca única destinada tota ella a la implantació hotelera. En aquest sentit, Tarrés ha dit que la promotora podria adquirir habitatges colindants a la casa de l’Ardiaca, “però les negociacions no són competència de l’Ajuntament sinó de l’empresa”. El Pla de Millora Urbana inclourà també la reserva de places d’aparcaments municipals propers a l’hotel, ja que és del tot impossible l’aparcament subterrani en el subsòl de la finca.

Per la seva banda, el conveni contempla el compromís del consistori de tramitar i concedir, en el seu cas, les autoritzacions municipals per l’ús del subsòl públic als efectes precisament d’aconseguir una actuació arqueològica conjunta i l’accés públic. A més, concedirà les autoritzacions per l’ús de la via pública, per la implantació de terrasses annexes a bar i restaurant, en el Pla de la Seu i Plaça dels Cabrits.

Tot i no poder donar més detalls perquè encara s’ha de “perfilar” el projecte, la tinent d’alcalde de Patrimoni, Rosa Rossell ha avançat que es vol “respectar la vistositat de l’edifici com a palau gòtic del segle XIV, es restablirà l’ordre antic i les excavacions que van descobrir restes romanes es conservaran i allí s’hi ubicarà un restaurant que serà d’ús públic, no només de l’hotel”.

Un cop aprovat definitivament el Pla de Millora Urbana i publicat en el DOGC, el següent pas serà que l’empresa promotora presenti els documents tècnics per a la llicència d’obres, permís d’obres i el projecte corresponent per la llicència mediambiental. Tot i això, des de l’Ajuntament no s’ha volgut parlar de terminis ja que “intervenen altres administracions i parlar de dates és agosarat”, ha manifestat la portaveu de l’ens municipal, Begoña Floria.

Un palau gòtic del segle XIV


L’actual edifici, amb moltes refraccions, correspon a un palau gòtic dels segles XIII-XIV que es troba en consonància amb la Catedral, la Casa Suelves i el Palau del Cambrer. Cal destacar que aquest edifici s’assenta sobre estructures anteriors d’època medieval, que corresponen a una ocupació més primitiva, així com a una zona artesanal on es va treballar el metall.

El Palau Gòtic del Pla de la Seu segueix el dictat del model de casa noble o palau català, configurat per un pati central amb pou incorporat i una escala d’honor exterior de pedra, tal com passa en exemples com el palau Despuig de Tortosa o els diferents palaus gòtics de la ciutat de Barcelona. A la Casa l’Ardiaca s’identifica un gran espai de saló, dividit en tres parts que dóna al Pla de la Seu i es troba embellit amb finestrals trilobulats.

El Plenari d’aquest dimarts aprovarà el Pla Especial per “salvar” Port Marina Tarraco

En el Plenari d’aquest dimarts, el consistori també aprovarà el projecte de Modificació puntual del Pla general d’ordenació urbana de Tarragona pel que fa al sistema portuari, presentat per l’Autoritat Portuària de Tarragona, necessari per a que els sis edificis del complex Marina Port Tarraco no s’hagin d’enderrocar tal com dictava la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per no haver exigit la llicència d’obres prèvia a la seva construcció.

Recordem que la realització d’aquest Pla especial era la solució que proposava el TSJC en la mateixa sentència per legalitzar el complex que acull els creuers de luxe.

A la roda de premsa sobre els acords presos a la Junta de Govern Local d'aquest dilluns, la portaveu municipal, Begoña Floria, no ha volgut donar detalls del Pla ja que “seguim una línea de discreció, la informació es donarà quan el Pla s’aprovi en el Plenari definitivament”, tot i això, aquest dimarts, el tinent d’alcalde de Territori, Xavier Tarrés ha explicat a l’emissora municipal que el document s’ha redactat de forma conjunta amb el Port i que espera que la nova figura urbanística creada tanqui el litigi.
Pili Domínguez - 30/03/2009 - 17:02h
Felip Aigadolç i Llampec
31/03/2009
10:15
Amb sorpreng al veure el seu comentari sobre les llicencias,¡si el normal es que es tardi entre dotze u catorze mesos com pot-ser que els solventin la papereta en quince dias això fa pudor a amiguisme de partit,habere si despres dins duns anys ens tocara pagar el pato com a succeit amb el Forti de la Reina i nan-fen que la corda es llarga i no estreny ! es això el que vols dir Veu Ciutadana,perque avui jà no ens sorpren res de res
Ramon Garcia Perez
31/03/2009
10:08
No lo,entiendo,un proyecto como la Marina Tarraco hecho ilegalmente,y que es de un interes futurista para Tarragona,un Hotel necesario para el bienestar de turista "bienacomodados" osea de parnè,para entendernos,espliquenme ustedes como podran llegar,si no tienen parquing,si no pueden u podran entrar buses,que clase de personas van ha venir,¡tendran que dejar sus vehiculos en el parquing Torroja! no me lo creo,que trampa nos tienen preparada a los vecinos del Casc Antic
unos si,los otros no quizas soy corto de entendimiento no lo se,se ha derruido un gran restaurant,las leyes no parecen ser para todos por igual,las cosas son ilegales o no lo son
NOYAKKI MATURI
31/03/2009
09:19
Olé! pels qui van parir el tema la Marina Tàrraco. Ells "sabien" que això (per la seva envergadura, implicats i interessos) no podia a cabar de cap altra manera. Olé!
El Diari de Tarragona també ha triat el mateix sistema; primer construïm (ampliem), i després, a veure qui és el valent (per aquí no n'hi han) que té cullons de dir res. Som un bressol molt important d'una raça de polítics molt "buscats", actualment.
Es clar que a alguns, al final els han "trobat" i dormen a la garjola. Pocs, malhauradament.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.