Veïns de Tarragona 2 i oposició, contraris a la construcció del nou institut al barri
Una nova modificació de crèdit del pressupost del consistori provoca discrepàncies en el Plenari
  
Zona on es vol construir un pont que unirà Tarragona 2 amb el centre de la ciutat
En el Plenari que ha tingut lloc aquest dimarts, el primer tema que ha generat un debat "tens" ha estat la desestimació de les al•legacions presentades per l’AAVV de Tarragona 2 referent a la construcció d’un institut al seu barri. Aquestes han estat desestimades amb el vot en contra de CiU i PP. L’oposició ha retret a l’equip de govern que havien pres la decisió sense comptar amb l’opinió dels veïns, alguns dels quals estaven presents a la sala de plens amb cartells que deien “ja no hi cabem a Tarragona 2”. L’Alcalde per la seva part, ha trobat legítim l’actitud d’aquests veïns tot i que ha dit que ja s’ha parlat amb ells i que el que calia era la necessària millora de connexió del barri mitjançant el pont per sobre de l’autovia, “si la solució de mobilitat no és la millor, s’estudiarà conjuntament amb els veïns”, ha afegit l’Alcalde.

Un segon tema “candent” ha estat l’aprovació de l’11è expedient modificatiu de crèdit del pressupost municipal. Segons ha manifestat el tinent d’alcalde d’Hisenda, Pau Pérez, “la modificació no suposa cap baixa de les actuacions sinó que amb la incorporació de projectes del FIL s’ha canviat la planificació”. Cadascun dels consellers de les àrees implicades en aquestes modificacions han explicat les raons dels canvis, en aquest sentit destaca la intervenció realitzada pel conseller d’Esports, José Cosano, qui ha dit que la piscina de Sant Salvador tindrà la seva coberta però que les obres es començaran a realitzar a l’octubre d’enguany per a que a l’estiu els veïns del barri no es quedin sense poder gaudir-ne de les instal•lacions i que per això la partida sencera per aquest supòsit no era necessària. El portaveu de CiU, Joan Aregio, li ha retret que aquest fet el desconeguessin quan fa tres mesos es van aprovar els pressupostos, “jo no pretenc que a Sant Salvador no tinguin piscina a l’estiu però si fa tres mesos es va dir que es cobriria la piscina, que es compleixi”.

Per la seva part, el tinent d’alcalde, Sergi de los Rios, ha explicat que la retallada de 350 mil euros de la partida destinada en els pressupostos d’enguany a l’Anella Verda s’ha fet perquè s’ha demanat la subvenció al fons Feder, tal com va explicar en un entrevista a TT la setmana passada. El portaveu del PP, ha manifestat que era un ”desgavell canviar els diners dels pressupostos per l’Anella Verda quan no hi havia garanties de que el fons Feder sigui concedit.

Pel que fa a l’aprovació de l’expedient modificatiu de crèdit del Patronat Municipal de Turisme, De los Rios, ha explicat que s’ha incorporat el romanent de crèdit de la liquidació de comptes del 2008 per campanyes de promoció a càmpings, hotels i fires i 12 mil euros pel concurs per realitzar la nova imatge corporativa del Patronat. Aquest punt s’ha aprovat amb el vot en contra de CiU i l’abstenció del PP.

Finalment, la controvèrsia també s’ha fet palès entre el president de l‘EMT Carles Castillo i el regidor de CiU, Frederic Adan, quan el convergent ha criticat la pujada del preu de l’autobús per sobre de l’IPC de l’1,6% amb que es va tancar el 2008. Castillo ha replicat a Adan dient que “la política de preus de l’EMT és coherent”, i reconeixent que “l’únic error de l’EMT va ser no pujar les tarifes l’any passat”.

D’altra banda, la moció presentada pels populars per encarregar als serveis tècnics municipals el desenvolupament integral de la imatge corporativa de la ciutat, inclosos organismes, Patronats i empreses de capital enterament públic, ha estat rebutjada amb els vots en contra de PSC i ERC. De la mateixa manera han estat rebutjades les dues mocions presentades per CiU, la primera en relació a la supressió de targetes d’autobús electròniques o la seva gratuïtat, i la segona referent al rebuig del consistori a la construcció d’un magatzem nuclear a la demarcació de Tarragona.
Pili Domínguez - 31/03/2009 - 19:52h
jon
31/03/2009
21:16
No ferem mai res, sense els veins, som propers a la gent i els tenim a prop. i bla, bla, bla, fum, fum, fum, feu bons fins i tot als del PP
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.