0 comentaris
19:38
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
CiU aconsegueix la unanimitat del Congrés per impulsar la millora de retribucions dels jutges a Tarragona
En el Ple del Congrés dels Diputats celebrat avui s’ha aprovat per unanimitat una Proposta de Resolució de CiU, defensada pel Diputat per Tarragona i Portaveu de CiU a la Comissió de Justícia, Jordi Jané, en què s’estableix el següent:

“El Congres dels Diputats considera necessari afrontar un procés de reforma dels Annexos II.1 i V.1 de la Llei 15/2003, de 26 de maig, reguladora del règim retributiu de les carreres judicial i fiscal que preveu de manera expressa en la seva disposició final primera que la quantificació de les retribucions podrà ser actualitzada i modificada pel Govern mitjançant Reial Decret, previ informe del Consell General del Poder Judicial. A tal efecte, es considera oportú superar les situacions discriminatòries que pateixen determinats municipis (com, per exemple, la ciutat de Tarragona) que segueixen encara en el IV quan haurien d’estar en el Grup III, atenent el seu cens oficial de població.

Por tot això, el Consell General del Poder Judicial hauria de realitzar els informes i estudis oportuns que permetin detectar i superar les actuacions disfuncions retributives existents”.

En aquest sentit, Jordi Jané, ha destacat la discriminació retributiva que pateixen els jutges de la ciutat de Tarragona. Per exemple, Pontevedra que, d’acord amb el darrer cens oficial de població, té 80.749 habitants està en el Grup retributiu III, mentre que Tarragona, amb 137.536 habitants segons el cens, encara continua al Grup IV.

La Llei permet actualitzar aquesta situació discriminatòria. Ho pot fer el Govern mitjançant Reial Decret, previ informe del Consell General del Poder judicial.

Amb la Resolució que CiU ha aconseguit aprovar, el Consell General del Poder Judicial haurà de realitzar els informes oportuns per detectar i superar aquestes disfuncions retributives, unes disfuncions que provoquen que molts jutges que arriben a ciutats com Tarragona no s’hi vulguin quedar, ja que tenen una gran càrrega de treball i no tenen la retribució adequada, demanant el canvi a altres capitals que estan millor pagades.

Així mateix, aquesta discriminació també es posa palesa si es compara el nombre d’òrgans judicials. Tarragona, amb 27 òrgans judicials, està en un grup retributiu inferior a d’altres ciutats com San Cristóbal de la Laguna (10 òrgans jurisdiccionals), Lleó (22) o Castelló (25).

En aquest sentit, el Diputat Jordi Jané ja va presentar el passat mes de febrer unes preguntes al Govern instant la millora de les retribucions a Tarragona, preguntes que encara estan pendents de resposta.
Redacció TT - 02/04/2009 - 19:38h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.