El Grup Socialista, CiU, PP i ERC rebutgen la iniciativa presentada al Congrés per IU-ICV per retirar el projecte de passeig marítim de la Platja Llarga
Pel PSC es tracta d’un projecte necessari per Tarragona, ja que implicarà una millora innegable d’un entorn que presenta uns problemes evidents de degradació
  
Aiguamoll Platja Llarga
Aiguamoll Platja Llarga
Aiguamoll Platja Llarga
Aiguamoll Platja Llarga
La proposició no de Llei presentada aquest dimarts al Congrés dels Diputats per IU-ICV per retirar el projecte de construcció del passeig marítim a la Platja Llarga de Tarragona ha estat rebutjada gràcies als vots contraris dels grups Socialista, de CiU, de PP i d'ERC.

El diputat socialista per Tarragona i membre de la Comissió, Anton Ferré, ha afirmat durant la seva intervenció al Congrés que “es tracta d’un projecte necessari per Tarragona, ja que implicarà una millora innegable d’un entorn que presenta uns problemes evidents de degradació”.

Anton Ferré sosté que “els socialistes volem que el projecte es faci amb el màxim consens possible i amb el màxim respecte a l’entorn natural d’aquesta zona de Tarragona”. El diputat socialista ha manifestat que “el projecte actual és molt més madur que el presentat inicialment el 2003, el que ha estat possible gràcies a les aportacions dels grups ecologistes i de les formacions polítiques, com la mateixa ICV que va veure com la majoria d’al•legacions que presentava eren aprovades tant per l’Ajuntament de Tarragona com pel Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient. En aquest sentit, crec que és de justícia remarcar que tant l’Ajuntament de Tarragona com el Servei de Costes han mostrat en tot moment la seva receptivitat i disponibilitat a esgotar el marge de maniobra i aconseguir que hi hagi un millor projecte.” Per tot plegat, Anton Ferré considera “desconcertant” la posició defensada avui per ICV al Congrés. “Iniciativa mostra aquest dimarts el seu rebuig a un projecte que ha incorporat les seves pròpies al•legacions de millora.”

Per la seva part, el diputat i secretari general d’Iniciativa per Catalunya Verds, Joan Herrera, ha lamentat que cap grup hagi considerat oportú donar suport a que qualsevol actuació sobre la Platja Llarga vagi encaminada específicament a aconseguir l’objectiu de conservació i potenciació dels seus valors naturals, molt per damunt d’altres objectius secundaris com la disposició d’infraestructures turístiques que massificarien l’espai.

L’objectiu d’aquesta iniciativa parlamentària, ha afegit el diputat i secretari general d’ICV, era l’ordenació de l’ús públic per aconseguir fer-lo compatible amb la conservació dels valors naturals, regular-ne l’accessibilitat en l’Espai d’Interès Natural de la Punta de la Móra des de la Platja Llarga i la restauració dels valors naturals.

Finalment, Herrera ha assegurat que "des d’ICV seguirem treballant per protegir un espai natural tan important per a la ciutat de Tarragona i per a Catalunya com és la Platja Llarga".


Mobilització ciutadana pel dissabte 18 d’abril


D’altra banda, el proper dissabte 18 d’abril la Plataforma “Salvem la Platja Llarga” té previst una nova mobilització ciutadana per demanar la protecció dels aiguamolls de la Platja Llarga així com per exigir la retirada del projecte del passeig marítim.

Els actes estan previstos que comencin a les 11:00 del dissabte 18 d’Abril, amb tallers infantils i animació musical per donar a conèixer els ecosistemes litorals formats per dunes, reredunes i aiguamolls. A continuació es realitzarà la cinquena cadena humana a l’antic aiguamoll segrestat on aparquen els cotxes tot just arribant des de la N-340 a la Platja Llarga, amb l’objectiu d’unir el mar amb l’aiguamoll. Com a cloenda de l’acte es llegiran els manifestos, per posar de relleu l’oposició a l’actual disseny agressiu del projecte de passeig marítim de la Platja Llarga i els projectes de Camins de Ronda des de la punta del Miracle fins a la Plana de Tamarit.
Redacció TT - 10/04/2009 - 10:45h
NOYAKKI MATURI
15/04/2009
18:13
Però quina fixació maleltissa tenen els nostres polítics en fer justament allò que nosaltres, l'electorat, qui els hem escollit (i qui els paguem, no ho oblidem) precisament allò que no desitgem. Llavors, per què seguim votant aquesta colecció d'insensibles desagraïts?
de la broma
15/04/2009
16:49
com diu l'acudit que em quedi igual.
Marta
15/04/2009
16:44
Quina vergonya,nomes treballen per la seva buxaca,o sigui ESPECULACIO o destrozaran TOT. El disabte tots a la platja a protestar.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.