El PP acusa a la Presidència de l'AMT de voler incomplir la legislació de contractació pública en relació a l’adjudicació de dos pàrkings dissuasoris
Des de la Presidència de l’AMT es reconeix un defecte de forma, afegint que la presidenta Dolors Herrera va lamentar la situació i va aprovar la penalització
  
Aparcament previst a Manuel de Falla
Segons informa el PP, la Presidència de la Societat Municipal d’Aparcaments de Tarragona va voler adjudicar en el darrer Consell d’Administració de l’Empresa la construcció dels aparcaments dissuasoris de la Tabacalera i del Cementiri, incomplint la legislació vigent en matèria de contractació pública.

En la darrera sessió del Consell d’Administració de la Societat, es va voler sotmetre a votació la proposta d’adjudicació d’aquests aparcaments, quan no s’havien aprovat les instruccions que han de regir aquestes contractacions, ni el plec de condicions, ni tant sols s’havia designat l’òrgan de contractació. Aquestes adjudicacions eren per import de 73.000 euros i de 130.000 euros, amb el qual evidentment s’incomplia la normativa de contractació del sector públic que determina que calen tots aquests requisits si l’import és superior als 50.000 euros.

El Partit Popular no s’oposa a la construcció d’aquests aparcaments, ja que en el cas dels altres dos pàrquings situats a l’Avinguda Roma i al voltant de l’Hospital Joan XXIII hi va votar afirmativament perquè es complien els requisits establerts.

En paraules del regidor del Partit Popular, José Luís Martín: “valorem molt negativament el fet que després de queixar-se reiteradament el Partit Socialista del funcionament d’aquesta empresa, ara vulgui adjudicar irregularment la construcció d’aquests aparcaments. No atendre als requisits que preveu la llei, farà que els ciutadans no puguin gaudir d’aquests aparcaments en els terminis establerts, perjudicant greument la mobilitat de la ciutat.”

Finalment, i un cop el Partit Popular va posar de manifest les irregularitats que es cometrien si s’avançava pel camí que inicialment s’havia proposat, la votació dels dos pàrquings es va deixar fora de l’ordre del dia

Per altra banda, el Partit Popular tampoc va votar a favor de l’adjudicació per part del Consell de la Societat Municipal d’Aparcaments de Tarragona la direcció lletrada del nou procediment contra Sistemas Alem a un despatx professional d’advocats de Barcelona. L’import de l’adjudicació és de més de 90.000 euros. Considerem -conclou José Luís Martín- que “ cal més transparència en els tràmits legals que s’estan seguint entorn del pàrquing Jaume I. Caldria que el govern expliqués què s’està fent exactament per defensar els interessos de la ciutat i a què es destinen aquestes quantitats de diners.

Per la seva part, la Presidència de l’Empresa Municipal d’Aparcaments ens ha fet arribar aquest comunicat:

La posada en marxa dels aparcaments dissuasoris és una prioritat del Consell d’Administració de l’Empresa Municipal d’Aparcaments i amb aquest objectiu s’està treballant des de fa mesos per tal d’acomplir amb els requeriments fixats.

En el Consell d’Administració celebrat ahir es va aprovar l’adjudicació dels projectes per a la construcció de dos dels aparcaments situats a l’Avinguda Roma i a l’Hospital Joan XXIII.

Va quedar damunt la taula l’adjudicació de dos projectes perquè el seu pressupost era superior als 50.000 €. Es va produir un defecte de forma que es va posar de rellevància al propi Consell i va ser la pròpia presidenta del Consell, Dolors Herrera, qui va lamentar la situació i va aprovar la penalització de la tramitació.

Malgrat el defecte de forma, hi havia damunt de la taula tres ofertes de diferents empreses amb tota la documentació en regla per tal d’adjudicar la contractació amb un procediment negociat. Tot i que mancava l’aprovació del plec de clàusules, cal aclarir que la presentació de les ofertes es va realitzar amb total transparència seguint el procediment genèric i habitual que regeix amb les empreses municipals.

La decisió d’aturar l’adjudicació fins a resoldre el defecte de forma va ser una decisió presa per tot el Consell d’Administració. En aquest sentit, la presidenta del Consell, Dolors Herrera assegura: “És lamentable que el PP amb aquestes declaracions vulgui desviar l’atenció sobre altres temes importants com és el Pàrquing Jaume I”.

D’altra banda, Herrera també ha lamentat que el Partit Popular s’oposi a la contractació dels serveis professionals d’advocats de Barcelona quan ja eren proveïdors que havien estat contractats pel PP quan es trobava en l’equip de govern. Herrera ha afegit: “Si s’opta per continuar amb el mateix gabinet d’advocats és perquè disposen de tota la trista història del Pàrquing Jaume I, una trista història que, no hem d’oblidar, esta costant 26M d’euros a la ciutat de Tarragona”.
Redacció TT - 12/05/2009 - 19:09h
Jo
13/05/2009
08:10
Es l'estil socialista, si pasa pasa. Ara bé, tuncs entès que un delicta ja ho es quan s'han posat el medis per intentar-lo o s'ha intentat, espero una denuncia a la fiscalia, com es tenen acostumats els d'esquerres.
citronio
13/05/2009
02:43
o sea que el gobierno adjudica cosas irregularmente y la culpa es de la oposicion? tiene usted apellido aleman??
guai
12/05/2009
23:04
I esto se acaba asi al parecer, ya que tenemos una opsición especialista en levantar la liebre i después adios muy buenas, o es que todos tenemos los armarios llenos.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.