El PSC reclama un pressupost 'ambiciós' per sortir de la paràlisi actual
  
El Grup Municipal Socialista ha reclamat al govern de la ciutat un pressupost ‘ambiciós’ per sortir de la paràlisi actual. La portaveu socialista, Sandra Ramos, i el conseller, Berni Álvarez, han presentat un seguit de mesures per recuperar l’empenta de Tarragona: “Durant aquests dos anys i mig de mandat, ERC ha demostrat que no té projecte per la ciutat i això ha provocat que Tarragona vagi perdent capitalitat. Presentem aquestes mesures per recuperar l’empenta que la nostra ciutat necessita i així reprendre el lideratge territorial”. Totes les propostes socialistes per al pressupost de 2022, van relacionades amb els objectius de desenvolupament sostenible 2030: “Hem presentat aquestes mesures amb l’objectiu de definir un model de ciutat que sigui socialment just, sostenible i feminista. Que aposti per la cultura, l’esport i la divulgació científica com a motors de la Tarragona que volem”.

Per a la portaveu socialista, Tarragona ha de convertir-se en la capital del benestar social i del foment de la ocupació. Per aquest motiu, el PSC creu indispensable que en el pressupost de 2022 hi hagi una partida destinada a la creació d’un pla municipal de salut mental especialitzat per a joves: “La pandèmia ha evidenciat i visibilitzat la manca de recursos per a la salut mental dels nostres joves. A Espanya, la tercera causa de mort en menors de 30 anys és el suïcidi, inclús per davant dels accidents de trànsit. Cal treballar-ho de manera integral, de la mà dels centres educatius i del Col.legi Oficial de Psicòlegs”. Ramos també remarca la necessitat de fomentar l’ocupació local atenent, de manera específica, als col.lectius prioritaris (menors de 30 anys i dones majors de 55 anys): “Com a govern, s’hauria de garantir el benestar social de la ciutadania, per això, demanem 500.000€ per a Plans Locals d’Ocupació per aquells col.lectius més vulnerables”.

Una altra d’aquestes mesures, seria la creació d’una empresa municipal de serveis energètics i la instal.lació d’energia solar als edificis municipals. Per a Álvarez, l’objectiu d’aquesta proposta és que les famílies tarragonines no depenguin de les grans empreses privades d’energia: “Això s’aconseguiria ampliant la generació d’energia renovable i creant comunitats energètiques de producció que orientin l’excedent a la ciutadania. Juntament amb la instal.lació de plaques solars als edificis municipals, faria possible que la nostra ciutat esdevingués una ciutat realment compromesa en la lluita contra el canvi climàtic”. Ramos ha insistit en la necessitat de recuperar les comissaries de proximitat mòbil i la instal.lació de càmeres de videovigilància a les urbanitzacions de Llevant per disminuir la inseguretat de la nostra ciutat. Des del PSC, asseguren que la seguretat és un tema a abordar ja que afecta a molts ciutadans i ciutadanes. I creuen que les comissaries mòbils i les càmeres de videovigilància formen part de la solució per aconseguir la màxima convivència possible.

La portaveu socialista ha defensat la necessitat de potenciar de manera ambiciosa i integral les polítiques feministes amb la creació del Casal de les Dones. Aquest recinte seria un espai de trobada, debat i reflexió per poder incidir en els cercles de poder i té com a objectiu avançar cap a la igualtat real i efectiva de les dones en tots els àmbits de la vida i lluitar contra la revictimització de les dones que pateixen violència masclista. Una de les altres propostes dels i les socialistes, és la necessitat d’obrir els jardins i la plaça central de Tabacalera a la ciutadania “perquè esdevingui un espai actiu i dinàmic, potenciant el lideratge cultural que la ciutat de Tarragona es mereix”.

Álvarez insisteix en la immediata finalització de les obres del Palau Catalunya i demana una inversió de 900.000€: “Amb aquesta partida, aquest espai seria motor del turisme esportiu i disposaríem d’un equipament per a 5.000 persones que podria acollir esdeveniments d’alt nivell. El Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània no es pot tornar a convertir en una altra oportunitat perduda per aquesta ciutat. Ja vam renunciar al Mundial d’Handbol Femení i al centre de tecnificació del 3x3, així que esperem que s’ho replantegin i puguem arribar a convertir-nos algun dia en una capital del turisme esportiu”. El conseller socialista ha explicat que una de les altres mesures és l’aposta per continuar amb l’Illa Corsini. Álvarez creu que aquest projecte de peatonalització i reforma sostenible dels carrers del voltant de la Plaça Corsini, seria la decisió clau pel foment del comerç de proximitat.

Ramos ha tornat a defensar el projecte del ‘Rambla Science’ que permetrà recuperar l’edifici històric del Banc d’Espanya per la creació d’un espai de referència internacional, de co-creació ciutadana i de divulgació científica: “Aquest govern no pot permetre’s el luxe de perdre un fons FEDER de més de dos milions d’euros, quan hi ha un projecte sòlid per convertir Tarragona en capital de la ciència i el coneixement”. Una altra mesura que els i les socialistes defensen com a essencial, és la creació d’un intercanviador a Battestini per tal de millorar i agilitzar les connexions dels autobusos municipals. “Amb l’arribada dels patinets elèctrics, el carril bici i la nova tarifació de les zones d’aparcament, la ciutat necessita urgentment la reforma del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. Aquesta mesura, juntament amb l’intercanviador de Battestini, facilitarà l’objectiu de convertir Tarragona, en una ciutat amb mobilitat urbana sostenible de veritat”, afegeix Ramos.
Redacció TT - 15/12/2021 - 11:07h
Tarracus
20/12/2021
20:52
Quins pebrots! Després del desfalc que van deixar amb els juegos olimpicos de chichinabo pa españolizar y que venga a lucirse el preparao....
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.