El PSC vol que Tarragona aspiri a ser la seu d'algun dels organismes que l'Estat descentralitzi
  
El Grup Municipal Socialista presentarà al plenari de divendres vinent una moció perquè la ciutat aspiri a ser la seu d’algun dels organismes que el govern d’Espanya vol descentralitzar. En més d’una ocasió, el govern de l’Estat ha mostrat la voluntat de desconcentrar les seus i agències de nova creació que pertanyin a l’Administració General de l’Estat fora de Madrid i, al març d’aquest any, es va aprovar un decret per establir el procediment per designar aquestes seus.

Per aquest motiu, el diputat del PSC al Parlament i candidat a l’alcaldia, Rubén Viñuales, vol que Tarragona exerceixi la seva capitalitat al territori aconseguint l’atracció d’algun d’aquests nous organismes: “La ciutat ha de pensar en gran, el govern municipal no pot caure en el parany de pensar que aquesta oportunitat no va amb nosaltres. Cal actuar i començar a treballar per a poder optar a tenir un organisme estatal a la ciutat”.

Les i els socialistes tarragonins creuen que les seus de les administracions tenen efectes beneficiosos al territori, ja sigui per la creació de llocs de feina, com també pel foment de la participació de la ciutadania en la presa de decisions, que comportaria un major nivell d’interlocució amb els sectors afectats. La portaveu del PSC a l’Ajuntament, Sandra Ramos, va més enllà i afirma que aquesta podria ser una oportunitat per ser un pol d’atracció econòmica i d’ocupació per ser atractius a les empreses del sector. Un dels altres beneficis és la possibilitat de generar més sinergies amb la universitat i el propi sector d’I+D+I.

Ramos insta al govern municipal a redactar una proposta amb els edificis o espais que puguin ser aptes per algun dels organismes que el govern liderat per Pedro Sánchez vulgui descentralitzar. A més, la portaveu socialista reclama que l’Ajuntament iniciï els procediments necessaris per a optar a ser la seu d’una de les administracions de nova creació o de les que l’Estat pugui desconcentrar.

Viñuales també demana que el consistori tarragoní busqui la complicitat i el suport del govern de la Generalitat. Així mateix, creu que és necessari que l’executiu català s’impliqui en tot el procés i acompanyi a la ciutat per tal d’assolir l’objectiu.
Redacció TT - 08/06/2022 - 08:57h
Juanjo
12/06/2022
10:03
El problema de Tarragona es su baja autoestima.
NOYAKKI MATURI
11/06/2022
12:07
Sí, per exemple el MENISTERIO DEL EJÉRSITO, del qual en som molt fans.
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.