0 comentaris
09:46
Compartir    Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a del.icio.us Comparteix aquesta notícia a facebook.com Comparteix aquesta notícia a Twitter.com
Expulsats del ple un centenar de veïns de Llevant per insults i protestes contra l'alberg de la Residencial
Aprovades dues declaracions institucionals per potenciar l'atenció primària
  
Trist espectacle el que es va viure aquest divendres durant el consell plenari.

La Guàrdia Urbana ha acabat desallotjant un centenar de persones del saló de plens, tot i les crides a l'ordre prèvies fetes, la tensió anava augmentant i no hi ha hagut “més remei” una vegada constatada la impossibilitat de continuar el plenari amb normalitat. Els concentrats, amb pancartes i amb crits de dimissió adreçats a l'alcalde, la gran majoria veïns de la zona de Llevant, han interromput en diverses ocasions el plenari per reclamar a l’equip de govern i a l'alcalde Pau Ricomà, que s'aturi el projecte d'instal.lació de l’alberg juvenil de la Generalitat a la Residencial.

Ricomà ha intentat, tot i ser interromput en múltiples ocasions pels presents al ple, donar la seva opinió al voltant de dita instal.lació, i ha tornat a defensar el projecte com d’una gran oportunitat per a la ciutat.

Aprovades dues declaracions institucionals per potenciar l'atenció primària

El consell plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat dues declaracions institucionals per potenciar l’atenció primària a la ciutat. La primera presentada pel Col.legi Oficial de Metges de Tarragona demana la posada en marxa d’un Centre d’urgències d’atenció primària -CUAP – a la ciutat de Tarragona. La segona, presentada pels grups de la CUP, ERC i Junts per Tarragona per sumar-se a la proposta a favor de l’assignació del 25% del pressupost autonòmic de Salut a l’atenció primària.

La declaració presentada pel Col.legi Oficial de Metges de Tarragona té com a objectiu instar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que posi en marxa d’un CUAP a la ciutat de Tarragona, ja que actualment a la ciutat l’atenció urgent recau sobre els hospitals de la ciutat, Santa Tecla i Joan XXII. Amb la creació d’un CUAP, es podria atendre de manera més ràpida i propera aquelles urgències relacionades amb patologies de menor complexitat.

Per altra banda, la moció presentada pels grups de la CUP, ERC i Junts per Tarragona insta al Govern de la Generalitat de Catalunya i els diferents grups parlamentaris que en la negociació dels pressupostos del 2023 s’augmenti el pressupost destinat a l’atenció primària fins arribar al 25% del pressupost sanitari. La declaració busca l’enfortiment de l’atenció primària, fet essencial per garantir el dret a la salut i la resistència del sistema sanitari davant de les noves necessitats i amenaces.

Renuncia Carla Aguilar-Cunill

En el Consell Plenari també s’ha comunicat la renuncia de la consellera Carla Aguilar-Cunill, i s’ha acordat sol.licitar a la Junta Electoral Central que atribueixi l’escó vacant a la següent persona de la candidatura d’En Comú Podem Tarragona.
Redacció TT - 23/07/2022 - 09:46h
Encara no hi ha comentaris. Sigues el primer a escriure'n un!
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.