L’oposició demana a l’equip de govern que especifiqui el cost de portar l’actor John Malkovich
Ballesteros:"Tarragona no fa cultura ‘pueblerina’" afegint que "cal situar-nos al mapa dels circuits culturals d’excel•lència"
  
En el torn de prec i preguntes del Ple de l’Ajuntament celebrat aquest matí, l’oposició CiU i PP han qüestionat a l’equip de govern sobre les noticies sorgides al Diari de Tarragona que parlaven que el catxé de l’actor John Malkovich –que actuarà al Metropol en els actes del seu centenari- era de 230 mil euros i que les despeses del seu espectacle eren de 340 mil euros. Tant convergents com populars han titllat de “desorbitades” les xifres i han demanat que es desglossi les despeses totals que suposen portar aquí al reconegut actor amb el seu espectacle així com les xifres exactes del cost dels actes del centenari del teatre.

La tinent d’alcalde de Cultura, Carme Crespo, ha dit que les xifres aparegudes eren falses i que no era elegant fer públics els catxés dels artistes. També ha dit que en acabar els actes del centenari els faria arribar les dades que demanen. Crespo ha rebutjat les crítiques de l’oposició, “des de Cultura ens hem pres seriosament la tasca de posar Tarragona al món i el centenari del Metropol és l’acte estrella d’enguany. Portar a Malkovich va ser una decisió molt meditada i es va pensar també per donar impuls a Tarragona 2016 i per ser un entès en l’obra de Jujol”.

L’Alcalde Josep Fèlix Ballesteros ha volgut manifestar que cap persona li ha mostrat la seva perplexitat entorn a la notícia apareguda i que les xifres no eren correctes “no són tant desorbitades”, tot i que no ha facilitat cap quantitat. També ha dit que “Tarragona no fa cultura ‘pueblerina’ i si per situar-nos al mapa dels circuits culturals d’excel•lència es té l’oportunitat de portar a una figura com John Malkovich, la portarem”. Ballesteros també ha criticat a l’oposició esgrimint que “sembla en el fons que no volen que 2016 i el centenari del Metropol surtin bé, només fiquen pals a les rodes”.

Posteriorment i en relació a aquesta informació, el PP a l’Ajuntament de Tarragona ha emès el següent comunicat:

“El Portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament de Tarragona, Alejandro Fernández, ha exigit “saber qui ha autoritzat pagar 230.000 euros a John Malkovich com a ‘catxé’ per les seves dues actuacions a Tarragona”.Per Fernández, “dóna la impressió que Ballesteros, que no se’n va ensortir en intentar fer-se una foto amb Al Gore, ara en cerca una amb John Malkovich al preu que sigui i, evidentment, pagant tots els tarragonins. El problema és que ara hi ha 12.000 tarragonins en atur que li agrairien a Ballesteros que es deixés estar de fotografies i dediqués aquests 230.000 euros a plans d’ocupació”.

Segons el líder popular, “les explicacions de l’equip de govern sobre aquest tema són delirants. La Consellera responsable diu que ‘no és elegant fer públic el catxé dels artistes’. Doncs que li digui a les revistes d’espectacles i culturals que tenen llistes dels actors més ben pagats ! Ballesteros diu, en una clara mostra de desconeixement, que la presència de John Malkovich ens situa en el mapa dels circuits culturals d’excel•lència i, fins i tot, compara la vinguda, puntual, i per aquest any, de Malkovich amb festivals consolidats com el de Màlaga o el de San Sebastián. Si Ballesteros vol situar Tarragona en els circuits culturals d’excel•lència, hauria de portar artistes de la talla de John Malkovich durant 20 anys seguits, com fan a Màlaga, i, a més, donar sortida a les inquietuds del teixit cultural de la ciutat. Tota la resta, com ja ens té acostumats Ballesteros, és fer volar coloms”.
Pili Domínguez - 19/04/2010 - 13:21h
Jordi
20/04/2010
18:44
A mi me la bufa el Malkovich este, ni me gusta como actor, y me parece una sinvergüencería lo del gasto que le cuelga. Pero... Hasta para ver la final de la Champions cualquier mortal pudo entrar en el bombo de los agraciados por una entrada. Aquí no.... Los primeros 700 que hicieron cola y 300 chupones de gorra, a los demás que a lo mejor les hubiera apetecido, a fastidiarse. Asco de progres.
L'altre
20/04/2010
16:58
El cinisme del sr.Alejandro fernandez és tan gran que primer critica que portin en Malkovich, i després diu que per estar a l'alçada de altres ciutats culturalment l'Hauríem de portar 20 anys seguits; en que quedem?.En el que si estic d'acord amb ell és que si en els darrers 20 anys la política cultural d'aquesta ciutat hagués estat un altra ara estaríem en una situació ben diferent que la d'ara tant patética; i en això ell i el seu partit tenen quelcom de culpa.
JO
20/04/2010
16:50
Sr.Veu Ciutadana: no ho podia dir millor.absolutament d'acord amb vosté.Tgn és una ciutat on la mediocritat, l'engany i el robar sembla ser que en alguns ja els hi anava bé.I metrestant en Mallol els hi preparava una festeta de les seves i tots contents.Xampany i pastes
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.