Joan Laporta: “La papereta de SI és la prosperitat de Catalunya”
Acte central de SI a Tarragona
  
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
Fotografia de TotTarragona (Dolors Granero)
En un Palau de Congressos de Tarragona amb unes 800 persones, Solidaritat Catalana per la Independència va celebrar aquest divendres nit l’acte central de campanya.

Joan Laporta, cap de llista de SI per Barcelona i candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, va estar aquest divendres a Tarragona. A mig matí va visitar el Mercat Central i posteriorment va exposar els avantatges d’una Catalunya independent a la Facultat de Dret de la Universitat Rovira i Virgili abans de reunir-se amb un grup d’empresaris de la demarcació. Després de passejar per la Rambla Nova i “tocar ferro”, a un quart de nou va començar l’acte central de campanya de SI a Tarragona.

Laporta va exposar que SI “trepitja territori, parla amb les persones i és una evidència incontestable que cada dia són més els ciutadans que volen la independència de Catalunya”. Ha criticat els actuals polítics catalans, causants de la crisi més gran de la nostra història com a conseqüència de “la seva incompetència i del seu afany d’aferrar-se al poder d’una manera impròpia”. Laporta va recordar que “les dones i els homes de SI tenim clar que la independència és legal, legítima i possible. Només depèn de nosaltres”. “Votar Solidaritat Catalana per la Independència és el passaport cap a la llibertat plena de Catalunya. Recordeu que la independència l’hem de prendre nosaltres, no ens l’han de donar”.

Anteriorment a Laporta, van intervindre Xavier Almagro i Albert Pereira, número dos de SI per Tarragona, que va afirmar que la coalició encapçalada per Joan Laporta és “l’única proposta que es compromet amb el futur de Catalunya ja que és l’única opció política que aposta per un estat per Catalunya”. Coneixedor dels problemes que afecten les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, Pereira va advertir “que l’Estat espanyol convertirà l’aeroport de Reus en un aeròdrom” o que l’autonomisme continuarà sense resoldre les dificultats en infraestructures per enllaçar Tarragona amb Barcelona.

També va intervindre Uriel Bertran, número 2 de SI per Barcelona i un dels tres impulsors de la coalició –juntament amb Joan Laporta i Alfons López Tena- que va deixar ben clar que Espanya ha deixat els catalans “com una subespècie del género español”, a la vegada que ha recriminat a l’actual govern català que demani un esforç als catalans per superar la crisi econòmica amb l’emissió de bons públics: “Que vagin a Madrid a reclamar els diners dels catalans i no en els demanin a nosaltres”. Bertran va recordar que les famílies catalanes s’han empobrit progressivament en els darrers anys i va llançar una pregunta a la ciutadania: “Hem de continuar empobrint-nos i continuar instal•lats en aquesta indignitat nacional?”. També va recordar que el 28 de novembre els catalans tenen l’oportunitat de seguir plorant o bé donar un pas decisiu i històric per assegurar el benestar de totes les persones que viuen a Catalunya.

El cap de llista per Tarragona, Hèctor López Bofill, va demanar confiança “perquè ens estem movent cap a la plena llibertat” i ha recordat que “la Unió Europea ens espera amb els braços oberts”. En aquest sentit, ha explicat que “proposem la independència per estar millor, perquè deixin de robar-nos, per administrar els recursos que genera el nostre territori. Per fer-ho només cal dipositar un vot el 28 de novembre”. “Què faran els nostres polítics actuals, a banda de plorar, quan s’aprovin els propers pressupostos de l’estat espanyol, que només invertiran un deu per cent a Catalunya?”, s’ha preguntat. López Bofill s’ha compromès a “prendre’ns seriosament la independència -fet que no ha fet cap altre partit polític- quan SI entri amb força al Parlament de Catalunya” i va tancar el seu parlament amb el crit de “Si voleu independència, voteu independència!”
Redacció TT - 13/11/2010 - 17:01h
el partit dels socis
16/11/2010
12:55
Què portaran la samarreta del Barça, la targeta de Nadal, per diferenciar-los?
albert
15/11/2010
13:04
Força Solidaritat Catalana, a aconseguir el diputat a Tarragona!!
no futbolero
15/11/2010
09:43
Dient-ho en termes futboleros podríem dir que el Laporta esta "outside"
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.