L’alcalde reitera un cop més que enguany es «desencallaran» molts dels projectes que té pendents la ciutat
  
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha pronunciat aquest dimarts la conferència que anualment celebra la Demarcació de Tarragona del Col•legi de Periodistes. Amb el títol 2009: any decisiu per Tarragona, l’alcalde ha traçat les línies bàsiques d’aquest nou any que tot just s’enceta.

Ballesteros ha remarcat que 2009 serà un any decisiu perquè: “Hem d’afrontar la crisi i Tarragona està més preparada que altres ciutats”. L’alcalde ha destacat que també serà un any clau per la resolució de temes històrics com el Corte Inglés; el Pla Integral de Campclar i la Part Alta; el Teatre Tarrragona; per l’inici de les obres del Mercat Central; per l’aplicació del Pla de Competitivitat Turístic; pel començament de les obres de la comissaria de la Guàrdia Urbana i del Camp del Nàstic. “També serà l’any de la construcció del primer hotel de 5 estrelles a la ciutat i l’any decisiu pel lideratge del Camp, per la construcció de l’àrea metropolitana de Tarragona i pel finançament municipal”.

L’alcalde Ballesteros ha apel•lat al sentiment d’identitat i de tarragonisme per proposar que “totes les nenes que a partir d’enguany neixin i rebin el nom de Tecla seran apadrinades per part de l’alcalde, en nom de l’Ajuntament de Tarragona, rebran una beca d’estudis”. Una altra cosa que posarà en marxa aquest 2009 és les estades als barris que Josep Fèlix Ballesteros va iniciar quan era candidat a l’alcaldia de Tarragona. L’alcalde ha anunciat que aquesta visita a tots els barris “serveix per posar-se a la pell de molts ciutadans i ciutadanes anònims i abastar millor les seves demandes”. Aquesta iniciativa entronca amb el propòsit de l’alcalde “d’estar més hores al carrer que al despatx. Això ja ho faig, però encara ho he de fer més”.

A qüestions formulades pels periodistes, TT li ha preguntat què pensa fer per recuperar el consens amb CiU i PP en la Candidatura dels Jocs del 2017 quan encara no ha entregat a l’oposició la documentació que demanen per tornar-hi, l’alcalde ha respòs que “són ells els que no volen recuperar el consens, a última hora voldran pujar al tren i ho faran de mala manera, ja que en pronunciat paraules massa gruixudes"

MESURES PER FER FRONT LA CRISI

L’alcalde Ballesteros ha iniciat la seva intervenció parlant de la crisi econòmica i ha donat les claus que des de l’Ajuntament s’apunten per fer-hi front. “Els darrers dies de l’any es va popularitzar un SMS que deia ‘feliç 2010 perquè el 2009 ja està perdut’. Jo penso tot el contrari. El 2009 serà, per aquells que el sapiguem aprofitar, un any decisiu”. L’alcalde de Tarragona ha defensat que “la sortida d’aquesta crisi no s’ha de fer a les espatlles dels que tenen menys oportunitats ni de les sofertes classes mitges. Així ho entén el Govern de l’Estat, la Generalitat i el Govern Municipal que encapçalo”.

L’alcalde Ballesteros ha insistit al llarg de tota la conferència que “ara més que mai és el temps de la política en majúscules. De la política entesa com a resposta a les preocupacions reals de la gent. Quan els mercats fracassen les mirades es giren cap als polítics”. Entre les solucions que l’alcalde ha plantejat figuren un paquet de mesures per fer front a la crisi. Unes millores consensuades amb les empreses i els sindicats que consisteixen en 24 propostes fiscals i socials de suport a les famílies. Entre elles està la supressió del pagament de la plusvàlua en cas de successió; la reducció de l’impost de circulació per a vehicles de dues rodes; els abonaments anuals de les targetes de resident; i la congelació de l’IAE, l’IBI i l’Impost de Vehicles. Ballesteros també ha afirmat que “estem preparats per fer front a la crisi. I ho estem més que la resta de demarcacions de Catalunya” i ho ha justificat “cap gran inversió prevista, ja sigui pública o privada, s’ha aturat”.

L’alcalde ha dividit la seva intervenció en apartats que considera cabdals per enguany. En aquest sentit, figura la modernització administrativa “que és una urgència. Necessitem una administració del segle XXI. Per aconseguir-ho estem dissenyant un sistema que reduirà l’espera per l’obtenció de llicències de 14 a 2 mesos. Tot això fa que enguany sigui l’any decisiu de l’administració”.

La seguretat i la neteja també són temes clau per l’equip de govern. “Aquests primers 19 mesos de govern hem donat respostes. Per això hem incrementat les dotacions de la Guàrdia Urbana; vam tenir una actitud ferma durant la crisi de l’aigua; hem implantat el bus gratuït pel nens i nenes en edat escolar; hem apostat per l’autobús nocturn amb 4 nous trajectes; i hem posat en funcionament la brigada d’intervenció ràpida, entre d’altres”.

En l’apartat de seguretat ha remarcat l’esforç que s’està fent perquè la Guàrdia Urbana sigui un cos adaptat als nous temps. Menció especial per la posada en marxa el proper mes d’abril de la policia de proximitat, que començarà per Campclar.

El Teatre Tarragona i la seva posada en funcionament a finals d’any ha merescut un altre destacat. L’alcalde ha recordat que “serà el primer gran equipament cultural que s’haurà fet en molts anys a Tarragona”.


L’ANY DEL POUM

L’alcalde ha destacat que, si bé el 2008, havia estat l’any de la negociació del POUM, el 2009 serà el definitiu. L’aprovació definitiva del document de planejament urbanístic més important de la ciutat deslliurà “de l’angoixa que van viure 1.500 famílies de Tarragona. Hem transformat el neguit en satisfacció i tranquil•litat”, ha subratllat.

En el seu repàs de l’acció de govern i els projectes que veuran la llum aquest 2009, l’alcalde ha enumerat el pla de piscines, que es completarà amb la construcció d’una nova a Riuclar; la nova llar d’infants al César August; l’increment en la partida de neteja; la substitució de la il•luminació d’alt consum i el primer Pla d’Acció per a la gestió i la prevenció dels residus municipals de Tarragona.

La primera reunió ordinària que es farà al mes de febrer del Senat i l’entrada en funcionament de la figura del Defensor de la Ciutadania són, per l’alcalde, la prova que s’escolta la veu de totes els tarragonins i tarragonines.


TARRAGONA LIDERA EL CAMP


La intervenció de l’alcalde també ha servit per accentuar el lideratge, en tots els àmbits, que Tarragona ja exerceix però que s’ha de potenciar. L’alcalde -que ha reconegut que les infraestructures són decisives pel progrés econòmic-, ha defensat la connexió entre la nova estació intermodal del sud de l’aeroport amb l’estació de l’AVE, que vol que porti el nom d’Estació Tarragona-Costa Daurada i el lligam ferroviari per mercaderies del Port amb ample europeu.
Documentació addicional
Redacció TT - 20/01/2009 - 21:16h
Magi
22/01/2009
11:15
Quina pantomina!!!! tot plegat, cap projecte encallat desencallarà les mancances de la ciutat!!!
Perry Malson
22/01/2009
10:34
Hi va haver un altre personatge que encara va estar a un nivell més baix que l'Alcalde; el president del Col·legi de Periodistes! No sabia treure's les preguntes de la boca. I això que era el presi! Com hauran de ser els vocals!!
josep-tgn
21/01/2009
21:56
apa noi, la has clavado!!
mi hija tiene un año y le puse lucía y si volviera a nacer le pondria el mismo nombre
* Nom
Adreça electrònica
* Comentari
Li queden 700 caràcters per a escriure.
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP
Notícies en RSS
Desenvolupat per Staylogic
TOTTARRAGONA SERVEIS DE COMUNICACIO SCP - Via de l’Imperi Romà,11, 43003 Tarragona
Tel. 977 21 62 64 Email: tottarragona@tottarragona.cat
Contacte  - Avís Legal  - DL: T-1327-2008  -  Publicitat.